Abone Ol

HDP'den Erdoğan-Trump görüşmesi için olay yorum

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Erdoğan-Trump görüşmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

HDP'den Erdoğan-Trump görüşmesi için olay yorum

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın YPG adını anmaya başlayınca, Trump'ın gülmeye başladığını iddia etti.
Daha önce konuşmalarında YPG konusunda ABD ziyaretinde noktayı koyacağını söyleyen Erdoğan'ın sözlerini hatırlatan Yıldırım, "Erdoğan'ın nokta koymak üzere gittiği yerdeki görüşme bize göre yan yana üç nokta ile sonuçlanmıştır. Ortak basın toplantısında, 'buyrun bundan sonrasını siz yorumlayın' denilmiştir. Trump, üç noktayı koyarak, 'buyrun devam edin' demiştir." dedi.
Yıldırım, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretini değerlendiren Yıldırım, görüşmeden sonra yapılan ortak basın toplantısında, görüşmelerden önce duymaya alışık oldukları temenniler ve niyetlerin sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ifade edildiğini belirtti.

"ERDOĞAN YPG ADINI ANMAYA BAŞLADIĞINDA TRUMP GÜLÜYORDU"
Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu: "Görüşmenin içeriğine ilişkin Erdoğan'ın nokta koymak üzere oraya gittiği konulara ilişkin bir cümle dahi geçmemiştir. Bazı cümlelerine ve özellikle de YPG ile ilgili cümlelerini kullanırken Trump'ın gülümsemesi de bizim açımızdan manidardı. Erdoğan, YPG'nin adını anmaya başladığında, izlemenizi tekrar öneriyorum Trump gülüyordu. Bunun ne anlama geldiğini ben sizlerin ve kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Trump, ortak basın toplantısındaki görüşmesini çok kısa tuttu. Orada da Lavrov ile olan görüşmesini anlattı.
"BİZİM AÇIMIZDAN FİYASKODUR"
Erdoğan'ın nokta koymak üzere gittiği yerdeki görüşme bize göre yan yana üç nokta ile sonuçlanmıştır. Ortak basın toplantısında, 'buyrun bundan sonrasını siz yorumlayın' denilmiştir. Trump, üç noktayı koyarak, 'buyrun devam edin' demiştir. Bunun sonucu budur ve bizim açımızdan da fiyaskodur. 20 dakika baş başa görüşmek için mi oraya gitti?"
Ahmet Yıldırım, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın CHP milletvekilleri tarafından ziyaret edilmesi ve sonrasında verilen mesajlara ilişkin soruyu yanıtlarken, Demirtaş'ın başka bir partinin herhangi bir milletvekili aracılığıyla mesaj verme ihtiyacı duymayacak kadar güçlü bir siyasetçi olduğunu dile getirdi.

"BU ÜLKEYE YAZIK EDERLER"
Bir gazetecinin, "AK Parti'nin kongresinde cumhurbaşkanının Kürt sorunun çözümüne yönelik sinyaller vereceği konuşuluyor. Yeniden bir çözüm sürecine gidilebileceği şeklinde. Olası bir çözüm sürecinin içinde yer alır mısınız?" sorununa şu yanıtı verdi:
"Biz, hiçbir zaman bu ülkede, Kürt meselesi başta olmak üzere toplumsal meselelerin çözümü konusunda diyalog, müzakere ve çözüm süreçlerinin işletilmesinden kopmadık. Halen biz oradayız. Böyle bir şeyin başlaması durumunda, sadece söylemler üzerinden değil, niyetlerin açığa çıkması üzerinden hareket edilmesini istiyoruz. Eğer saray ya da siyasi iktidar, başkanlığa giden yolda böyle bir sürece ihtiyaç duyuyorlarsa bu ülkeye yazık ederler. Biz halen, Şubat 2015 Dolmabahçe noktasında duruyoruz. Biz terk etmedik hiçbir zaman. Olması durumunda biçilecek her türlü rolü üstleneceğimizi ifade etmek isterim."