Abone Ol

HDP CHP’yi savcılığa şikayet etti: Oylarımızı geri verin

HDP'den CHP’ye 'İttifaklar açık ve şeffaf olmalı' çağrısı gelirken, Bolu'da ilginç bir olay yaşandı. CHP’li Belediye Başkanı Tanju Özcan’a kızan HDP Bolu İl Başkanı İbrahim Yolci savcılığa başvurarak, 'CHP, 31 Mart’ta verdiğimiz 4 bin oyu iade etsin' dedi.

HDP CHP’yi savcılığa şikayet etti: Oylarımızı geri verin

16 Şubat’ta gerçekleştirilen CHP Bolu İl Kongresi’nde HDP il teşkilatı da davet edildi. CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu ve CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, HDP il teşkilatına bir davetiye göndererek kongreye iştirak etmelerini istedi.

Yeni Şafak’ın iddiasına göre, Belediye Başkanı Tanju Özcan’a da bu konuda bilgi verildi.

HDP Bolu İl Başkanı İbrahim Yolci ve HDP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ercan Biçer davete icabet ederek kongreye katıldı. Salonda bir süre kalıp izlenimlerde bulunan HDP heyeti, kongrenin bitmesini beklemeden ayrıldı.

‘İYİ GÜNÜMDE DE KÖTÜ GÜNÜMDE DE HDP İL BAŞKANINI GÖRMEK İSTEMİYORUM’

HDP’lilerin kongreye katılması Bolu’da tepkilere neden oldu. Kongreden 1 gün sonra bazı basın mensuplarını makamına çağıran Tanju Özcan, HDP’lilerin kongreye davetsiz geldiğini, kendisinin o heyeti kovduğunu iddia etti. Özcan “Biz kendisini davet etmedik. ‘Davet edilmeyen yere bir davulcu, bir zurnacı gider’ derler. ‘Tüm halkımız davetlidir’ ibaresinden il başkanının, kendine durum ve vazife çıkartıp oraya gelmesini de yadırgadım. İyi günümde de kötü günümde de ben HDP İl Başkanı’nı çevremde görmek istemiyorum” dedi.

SAVCIYA ŞİKAYET ETTİ

Özcan’ın açıklamalarını derin üzüntü ile karşılayan HDP İl Başkanı İl Başkanı İbrahim Yolci, hem kovuldukları hem de kongreye davetsiz katıldıkları iddialarını yalanladı. Yolci, davetli gittiklerini, bir cenazeye katılmak için kendi iradeleriyle kongreden ayrıldıklarını ifade etti. Yolci bununla da yetinmeyerek olayı yargıya taşıdı. 27 Şubat’ta Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dilekçesi veren Yolci, hem gerilim sürecini anlattı, hem de 31 Mart’ta CHP’ye verdikleri 4 bin oyu geri istedi.

‘KOVULMADIK KENDİMİZ AYRILDIK’

27 Şubat’ta Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dilekçesi veren Yolci, savcılık ifadesinde şunları kaydetti: “16 Şubat 2019 tarihinde CHP il kongresi düzenlendi. Söz konusu kongreye Bolu HDP il yönetimi olarak katılım sağlamamız amacıyla CHP tarafından tarafımıza davetiye gönderilmiştir. Söz konusu davetiyeye istinaden kongreye ben ve yanımda bulunan merkez ilçe başkanı Ercan Biçer katılım sağladık. Olay tarihinde tanıdığımız bir kişinin vefat etmesi nedeniyle cenazeye katılmak amacıyla il kongresinden hayırlı olsun dileklerimizi ilettikten sonra ayrıldık. Ancak sonrasında Bolu Belediye başkanı Tanju Özcan’ın “Davet edilmeyen yere ya davulcu ya zurnacı gider” şeklinde sözler söyleyerek partisinin bizleri kongreye davet etmediğini, bizim kongreye davetsiz bir şekilde katıldığımızı beyan etmiş. Bu hususlar doğru değildir.”

HDP ‘ŞEFFAF İTTİFAK’ ÇAĞRISI YAPMIŞTI

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan katıldığı bir programda ittifakın gizlenmemesi gerektiğinden bahsederek, “En azından İstanbul seçimini kazanmak adına bir seferliğe mahsus olmak üzere biz bunu kabul ettik. Fakat bundan sonraki dönem açısından bu tür şeylerin olmaması gerektiğini söylüyoruz. İttifaklar açık ve şeffaf olmalı. İnsanlar kimin, kiminle ittifak yaptığını bilmeli ve tercihini buna göre yapmalı” ifadelerini kullanmıştı.