Abone Ol

Hazine Bakanlığı danışmanı da Seçil Erzan'ın fonuna para vermiş

13 saat süren Seçil Erzan duruşması pazartesiye ertelendi

Hazine Bakanlığı danışmanı da Seçil Erzan'ın fonuna para vermiş

Ünlü futbolcular Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera'nın da aralarında olduğu çok sayıda kişiyi dolandırdığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Seçil Erzan dün (12 Ocak) ikinci kez hâkim karşısına çıktı.

Seçil Erzan önceki savunmasında bugüne dek hiç bahsetmediği bir ismi açıkladı. 10 Haber'in aktardığına göre, Erzan, Hazine Bakanlığı'nda danışman olarak görev yapan "Emirhan” adlı kişinin ilk şikâyetçi olduğu söylenen iş insanı Atilla Baltaş aracılığıyla fona para yatırdığını söyledi.


Seçil Erzan savunmasına, “2010 Temmuz ayı ile 2011 Kasım ayı arasında borsada 1 milyon lira para kaybettiğini” söyleyerek başladı. 2011 Aralık ayında Florya Şubesine başladığını, bu parayı yerine koymak için tesadüfen karşılaştığı ve Çorlu'dan tanıdığı Metin Taş'tan faktoring yapması konusunda yardım aldığını söyledi.

Metin Taş'ın kötü niyetli olduğunu anladığını ancak açığını kapatabilmek için Florya'da babaannesine ait evi sattığını, erkek kardeşi için kredi çektiğini böylelikle parayı çoğaltmaya çalıştığını belirten Erzan, al-sat yaparak halka arzlara katılarak o dönem borcunun bir kısmını kapatabildiğini söyledi. Daha sonra iş insanı Atilla Baltaş'tan spekülatif kağıdını batıranlarla konuşması için yardım istediğini, Baltaş'ın kendisine kredi bulduğunu, onları kullandığını söyleyen Erzan, kuzeni Tanın Yılmaz'ın 200 bin TL'lik mevduat hesabı açtığını, daha sonra buradaki parayı çekerek eşi Merve'ye verdiğini, eşinin bu parayı ticarette kullandığını, daha sonra bu paranın 93 bin euro olarak özel bankacılıkta değerlendirmesi için kendisine geldiğini anlattı.