Abone Ol

Hayatını Kaybeden Sanatçı Selma Gürbiz'ün Eserleri İzinsiz Sergilendi

Dünyaya eserleriyle kendini tanıtmış olan sanatçı Selma Gürbüz'ün Koronavirüs sebebi ile hayata veda etmesinin ardından, fuarda bulunan eserlerinin sergilenmesi için aileden izin alınmadığı ortaya çıktı.

Hayatını Kaybeden Sanatçı Selma Gürbiz'ün Eserleri İzinsiz Sergilendi

Türkiye'nin dünya çapında sanatçılarından Selma Gürbüz'ü nisan ayı sonunda Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Sanatçının son sergisi İstanbul Modern'de devam ederken ailesinden bu hafta gerçekleşen Contemporary Istanbul'da yer alan Selma Gürbüz işleri için bir açıklama geldi.

Sanatatak'ta yer alan habere göre Selma Gürbüz'ün ailesi ölümünün ardından sanatçıya yakışır bir oluşumun içinde olduklarını duyururken, 15. Contemporary Istanbul'da sergilenen Gürbüz imzalı işlerin izinleri alınmadan fuara konduğunu ve sanatçıyı temsil yetkisinin sadece kendilerinde olduğunu ifade eden bir paylaşım yaptı.

Tüm galericileri ve koleksiyonerleri aradıklarını, birlikte ilerlemek istediklerini ve onlara her konuda yardımcı olacaklarını ifade eden aile fuarda beliren eserlerle birlikte şaşkınlığa uğradıklarını söyledi.

Selma Gürbüz'ün ailesi Contemporary Istanbul'da Sevil Dolmacı standında yer alan işlerin anma ibaresi olmadan satışa çıktığını, üstelik kendilerinden herhangi bir izin alınmadığını alttaki açıklamayla paylaştı ve sanat takipçilerini desteğe çağırdı.

Hayatını Kaybeden Sanatçı Selma Gürbiz'ün Eserleri İzinsiz Sergilendi - Resim: 1