Abone Ol

Havacılıkta büyük kavga!!! Havayolu şirketleri hangi bürokrata savaş açtı?

Bazı havayolu şirketleri kollanıyor, bazıları batırılmak mı isteniyor? Gökyüzündeki rekabete bürokrasi taraf mı oldu? İnternet sitelerinde büyük bir savaş yaşanıyor!

Havacılıkta büyük kavga!!! Havayolu şirketleri hangi bürokrata savaş...

Havacılık sektörü Sivil Havacılık Genel Müdürü'ne savaş açtı.

İddialara göre, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in vetosuna rağmen Genel Müdür Vekili olarak atanan Ali Arıduru gökyüzündeki rekabete müdahil oluyor.

Özellikle bazı şirketlerin kollandığı iddiaları airporthaber.com adlı sektör sitesinde yayınlanınca ortalık karıştı. Sivil Havacılık Genel Müdürü'ne sektör çalışanları yorumlarıyla savaş açtı.

İŞTE O HABER!!!

Havacılık sektörüne milyonlarca dolar yatırarak Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak isteyen 3 havayolu şirketi tam anlamıyla sefilleri oynuyorlar. Bu şirketler her gün biraz daha batağa sürükleniyor. Peki neden? Ağır Sivil Havacılık kuralları altında ezilen bu havayolu şirketlerimiz hangileri?

Best Air: Uçağı olmasına rağmen uçuş izni kokpit ekibinin toplu olarak istifa etmesinden sonra uçuşları askıya alındı. Uçak Atatürk Havalimanında park pozisyonunda bekliyor. Şirket yerde yatan uçağa her gün para ödemek zorunda. Kokpit ekibinin istifa etmesinden sonra yeniden yapılandırma sürecine giren Best Air Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün istemiş olduğu tüm verileri sunmuş olmasına rağmen uçuş iznini alamıyor. Peki, bu durum şirkete ne gibi zararlar veriyor? Şirketin uçamaması personel üzerinden olumsuz etkiler yaratıyor. Her gün şirketin kasasından binlerce dolar boşu boşuna heba oluyor. Yatırımcının milyonlarca doları her geçen gün biraz daha eriyor.

Golden Airlines: Uzun süren çalışmalar neticesinde alınan uçak problem oldu. Uçak Amerika'dan getirildiği için Gümrük Müsteşarlığına anlamsız bir vergi ödemek zorunda kaldı. Uçağın bedelinin %2.7'sine tekabül eden bu vergi havacılık yapmak isteyen şirketlere ayrı bir yük getiriyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne verilen teminatı da düşündüğünüzde şirketlerin ne tür zorluklarla mücadele ettiğini anlıyorsunuz. Golden Air'de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün istemiş olduğu mevzuata dair tüm belgeleri yerine getirdiği halde uçuş iznini halen almış değil. Golden Air'de tıpkı Best Air gibi uçağını park pozisyonunda tutmak zorunda kalıyor ve her gün bu uçak için para ödemek zorunda kalıyor.

TT Air: TT Havayolları diğer şirketlere nazaran avantajlı durumda. Şirket bir uçağı ile uçuşlarına devam ediyor. Ancak ikinci uçağına uçuş izni almış durumda değil.

Şimdi Airport Haber olarak soruyoruz. Bu şirketlere neden gerekli kolaylık sağlanmıyor? Sorunların çözümü için ne gibi çalışmalar yapılıyor? Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü sorun üretme yeri mi yoksa sorun çözme yeri mi? Milyon dolarların çöpe gitmesine neden izin veriliyor? Bu kadar insana ekmek kapısı açılacak şirketlerin önündeki engel nedir? Bir eksiklik nedeniyle bir saat yada bir günde şirketlerin uçuş yetkisi iptal edilirken, evraklarını tamamlayıp otoriteye ibraz edilmesine rağmen uçuş izinlerinin yeniden verilmesi için neden bu kadar beklenmek zorunda kalınıyor? Burada günah keçisi kimdir? Her türlü harcamaları döviz üzerinden gerçekleşen bu ve benzeri şirketlerin adım adım iflasa gidişinin hesabını kim verecek?

Airport Haber havacılık sektörünün önünü açan bize göre CUMHURİYET TARİHİNİN gelmiş geçmiş en iyi bakanı olan Binali Yıldırım'dan bu konuya çözüm bulması için çağrıda bulunuyor.

PEKİ KİM BU GENEL MÜDÜR?

Aslında bu tartışma yeni değil...  Son olarak Star Gazetesi Yazarı Faruk Mangırcı'nın satırları dikkat çekici...

"Elimdeki belgeler, Ulaştırma Bakanlığı eski Danışmanı Arıduru'yla ilgili. Sakarya Gümrük Müdürlüğü, Ali Arıduru, Ömer Yılmazsoy ile İbrahim Ertiyaki hakkında 'beş yaşından büyük makinalar için beş yaşından küçük' diye sahte evrak düzenlediklerine dair dava açıyor. Yerel mahkeme beraat kararı veriyor ancak Yargıtay 6. Ceza Dairesi bu kararı bozuyor. Yine aynı Ali Arıduru hakkında TSE, zimmet , dolandırıcılık, görevi kötüye kullanma suçlarından dava açıyor. Sakarya 1. Ağır Ceza'da görülen davada müşteki sıfatıyla TSE, Arıduru'nun 'Sakarya Kalite Derneği'nin masraflarını TSE'ye ödettirdiği, meslek ve konumunu kullanarak 120 bin doları aşan büyük rakamlarla çeşitli adlarla para topladığını' ileri sürüyor.

Sanırım Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın bu mahkemelerden haberi yok ki, Arıduru'yu Sivil Havacılık'a Genel Müdür Yardımcısı yapmak için kararname hazırlıyor ancak Köşk bu kararnameyi veto ediyor. Fakat, Bakan'a Arıduru'yu önerenler ısrarlı ki, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Teşkilat kanunu değiştirilip Genel Müdür Yardımcılığı için Köşk onayı ortadan kaldırılıyor. Cumhurbaşkanı bu kez de bu kanunu veto ediyor. Ardından kanunda tek maddelik değişiklik yapılıyor dolayısıyla Sivil Havacılıkta tüm kadrolar müstafi hale geliyor ve Ali Arıduru Genel Müdür Yardımcılığına görevlendiriliyor, birileri muradına eriyor.

İlginç bir atama hikayesi değil mi? "

SEKTÖR ÇALIŞANLARININ YORUMLARI NE DİYOR?

İşte Airporthaber.com sitesinde yayınlanan yorumlar...


Tebrikler..

Bahtışen Tunca'ymış;Kurtlar Sofrasında,Aslanın ekmeği bırakın ağzında tutmayı,yuttuğu bir piyasada bu kadar zaman sabırla ve inatla beklemiş anlaşılan... Umarız karşılığını alırsınız Bahtışen Hanım.. Destekliyoruz... Belki çok para kaybedebileceksiniz ama onurlu duruşunuz pes etmeyişiniz sizi yükseltecektir.Bu arada bu durumdayken başka ekiplerinizden de istifa haberleri yayılmadığına göre onları da göstermiş oldukları sabır ve bu çabalarından dolayı tebrik etmek gerekir.Tüm personelizin sizin arkanızda olduğu anlaşılıyor,demek ki ekibiniz sağlam.. Başarılar Bahtışen Hanım.. Bahtınız açık olsun..
··· 19/10/2006 08:15, Daedalus





bugünlere neden geldik..

Bugünlere neden mi geldik ? Daha önceki basiretsiz beceriksiz Havayolu yöneticileri nedeniyle SHGM risk mi almak istemiyor eğer böyleyse mevcut durumda FLYAIR ve geçmişine bakmakta fayda var FLY hala bir havayolu şirketi olarak camiada boy gösterebiliyor... Bu işe ticari olmanın yanı sıra gerçekten bu arenade kendini gösterip ispatlamak isteyenleri de desteklemek gerekli gibi geliyor bana...
··· 19/10/2006 08:05, Daedalus





vicdansızlarrr

shgm sen rahat rahat uyu. bu çalışanlar şirketlerini kurtarmak adına buraya 2 satır bişeyler yazıyolar.sizin yatırımcılara çalışanlara saygınız bukadar iştee.bence tüm tv;lerde yayınlanmalı marifetiniz,almayın mazlumların ahını çıkar aheste ahesteeeee....
··· 18/10/2006 23:33, havakorsanı





......

Sayın Bahtışah Tunca sabrınız için de sizi kutlarım.
··· 18/10/2006 18:42, sedat





burnuma pis kokular geliyor!!!!!

Tuhaf.Öyle bir şirket ki güçlü bir mali yapısı var(türkiye de nerdeyse hiç bir şirkette olmadığı kadar),çalışanları ve kurdukları düzenle dört dörtlük , hala yatırımlara devam eden (bünyesine yeni iki uçak daha katmaya çalışan), Türkiye için muhteşem bir nimet. Ama yaklaşık birbuçuk aydır bilinmeyen bir nedenle uçuşları askıya alınmış bir şirket.Çok düşündürücü gerçekten,tuhaf.Bu işte bir oyun olmadığını düşünmemek imkansız.Sayın yetkililer hangi akla hizmet böylesi büyük bi nimeti batırmak için uğraşıyorlar düşündürücü gerçekten.Sayın Devlet büyüklerimiz pis bir oyuna kukla edilmişsiniz,farkında mısınız?????

Sayın Ali KIDIK, bugün sizin ve bizim için çok önemli bir gün. Sayın Bakanımız ve danışmanları okumuyor olabilir ama sizin sayenizde içimizi döktük. Hangi ülkede kendi Otoritesinden bu kadar nefret eden bir havacılık zümresi bulunabilir. Lütfen bunları Bakanımıza siz iletin. Biz duysun artık.
··· 18/10/2006 18:40, Sermet





eski hava yollari monopol ü

türkiye de malesef ticari mantik gecerli olmadigi icin ne bu üc hava yollu ilk sorun yasayan nede son,ben iki ay bekledim,sonra allah kahretsin dedim ülkeyi terk ettim,SHGM sade eskilerin menfatini korumak icin yenillere sans vermiyor,dünyanin hic bir ülkesinde kiralik bir seye gümrük istenmez, bu ucak kiralik periyodundan sonra geri gidecek ozam ne olacak,mevcut ucanlarin euro kontröle milyon luk borclarini kimse sormuyor. akilalmaz teminatlar hic bir ülkede yok, sadece ticari plani saglikli olmasi gerek,SHGM helal kazanlari ve milliyetcileri desteklemez???
··· 18/10/2006 18:33, 737-200





OYUNLAR 4

Peki siz otorite olarak Bu GOLDEN Air'e uygulamadıgınız YÖNETMELİKLERİN sebebi hikmeti nedir ? Acaba bu şirket sahiplerinin sizin ile aynı siyasi gruba üye olmaları mı ? Bakın tam 15 aydır kurulamadı uçamıyorda Neden çünkü keyfe göre yönetmelik uygulamaktan
··· 18/10/2006 17:53, AVRUPALI





Tüm bunların sonunda...

Acaba Sayın Ali Arıduru gazetelerde İsveç'teki istifa haberlerini okuduktan sonra elini vicdanına koyup "Ben ne yaptım?" deyip istifa mı eder? Mecliste kendisi hakkında muhalefet gensoru mu aldırır ? tabi bu süreçte yaşanabileceklere göğüs geremeyeceğini kabul ediip istifa mı eder.. ? Onurlu duruş göstermemiz lazım.Sayın Arıduru düşman değil Devletin memuru ama Devlet memuru mu düşmanlık gösteriyor ? Sorgulamak gerekir...
··· 18/10/2006 17:53, daedalus





sayın bakanım yetmez başbakanımda duysun

Sayın başbakanım sayın ulaştırma bakanım Nedir bu SGHM'den uçuş firmalarının çektiği.Ne zaman unuttuk bu ülkenin 70 cent'e muhtaç olduğu günleri.İnsanlan milyon dolarlarla yatırım yapıyor tüm ticari hayatını birkaç kişinin eline teslim ediyor.Yok böyle birşey.Yazıktır milyon dolar yatırım yapan insanlara..yazıktır umutla çalışan insanlara YAZIKTIR BU MEMLEKETE .. Nedir bu BESTAİR/GOLDENAİR/TT FİRMALARIN DURUMU.Bu firmalar bakkal dükkanı çalıştırmıyor.Milyon dolarlarla yatırım yapıyorlar.Bir vatandaş olarak GÖREVE DAVET EDİYORUM.BAKINIZ ŞU SGHM'ye neler oluyor.
··· 18/10/2006 17:41, doğrucu





OYUNLAR 3

Gelelim Golden Air'e Ya bu şirket siz AOC denetlemesi yapar iken Hani Best Air için Yönetmelik diyorsunuz ya peki bu şirket için neden YÖNETMELİK demediniz ve FİNANS ACISINDAN İNCELEMEDİNİZ ? Madem bu şirket bu kadar mali acıdan yetersiz Daha Ön müsaade esnasında YOK KARDESİM YONETMELİK GEREGİ SENİN MALİ YAPIN UYGUN DEGIL DEMEDINIZ ?
··· 18/10/2006 17:33, AVRUPALI





OYUNLAR 2

Sizin Best Air için oyununuz göya şu; biz otorite olarak karar verdik ve böyle yaptık süre verdik boş lafları ile göya bu şirketi mali ve ticari itibar olarak çökertip sonra bu şirkete '' SAADETTİN GEZMEK'in HİSSESİNİ GERİ VER DAYATMASI'' Beyler bir kişi için bu kadar insana eziyet ve zulüm yapılmaz..sonra sorarlar size bunun hesabını bu İKTİDAR GİDİNCE....
··· 18/10/2006 17:31, AVRUPALI





OYUNLAR 1

Önce gelelim Best Air'e ve soralım sayın ALİ BEY ve Oktay beylere sizler neye dayanarak bu şirkete eziyet ediyorsunuz ? Yönetmeliklere mi ? Beyler o yönetmelikleri bizler sizlerden daha iyi biliyor ve yorumluyoruz.Yönetmeliklerde derki Bir şirket postholder larını kaybeder ise o şirkete en fazla 45 güne kadar süre verilir der.Uçuşlarını ASKIYA ALIR DEMEZ.Ayrıca siz bu şirketi böyle oyalayarak nereye varacaksınız ben sizin planlarınızı size söyliyeyim.
··· 18/10/2006 17:28, AVRUPALI





Lisanslar

Lisansımı ABD'den bir günde aldım. Eğitimlerini Türkiye'de tamamlayan arkadaşların Lisanslarının düzenlenmesi 40 gün civarında sürdü. Alın bizim SHGM'nü, vurun Tüek bürokrasisine.
··· 18/10/2006 17:25, Sermet





AL İŞTE!

Al işte! BestAir'den bir çalışanın yorumu. SHGM bunu hep yapıyor. Doğru düzgün kimsenin müracatına cevap vermiyor. Aylardan, hatta bir yıldan beri izin bekleyen şirketler var, lütfen bana inanın. SHGM ülke ekonomisinede büyük darbe vuruyor.Sayın Ali ARIDURU SHGM'yi derebeylik gibi yönetiyor. Deli dumrul misali istediğime izin veririm, istediğime izin vermem diyor.Ancak herkesin evinde ekmek bekleyen birileri var. Sayın Ali ARIDURU bu makamda kaldıkça sivil havacılığın durumu içler acısı olarak kalacak.
··· 18/10/2006 17:21, Sermet





bunu bekliyormuş!!

yorumlardan da görülüyor ki herkes yaşananlardan dolayı öyle dolmuş ki! tüm yorumlara katılmamak içten değil... herkes herşeyin farkında farkında olmayan tek kişi sayın binali yıldım. farkına vardığında geç olmaz dilerim. eğer airporthaber kanalıyla sesimizi duyuramıyorsak TV kanallarıyla duyuralım
··· 18/10/2006 17:19, umutlu





Ali Arıdun Beyefendi !!!!

Umarim bu sitede yazılanları okumussunuz veye duymussunuzdur'ki öyle BAKALIM RAHAT UYUYABİLECEKMİSİNİZ hava yolları katledicisi olarak
··· 18/10/2006 16:59, vk





Lütfen sayın ulaştırma bakanım... 2

Bir önceki mesajımızda yanlışlıkla 12 gün yazılmıştır oysa ruhsatımız 15.09.2006 tarihinden itibaren askıdadır ve bir ayı geçmiştir. Biz yeni uçuş işletme başkanımızı, yeni eğitim başkanımızı ve pilotlarımızı 12 gün önce resmi yoldan bildirdik ve evraklarımız işleme konulduğu söylendi ancak şu ana kadar 12 gündür hiçbir cevap alamıyoruz. Her sabah umutla ofise geliyoruz ve faksın başında bekleşiyoruz ama kimsenin umurunda değil. Feryadımızı birileri görecek ve bize yardım edecektir, tek duamız bu.
··· 18/10/2006 16:45, Best Air çalışanları..





Sayın Cem ERYILMAZ

Sayın ERYILMAZ, Siz Sayın Bakanımıza çok yakınsınız. Havacılığı herkesden iyi biliyorsunuz ve bu habere gönderilen tüm yorumları Bakanımıza iletebilirsiniz. Lütfen vicdanınıza kulak verin!! SHGM, Sayın Ali ARIDURU'nun atanmasından itibaren tüm kapıları havacıların yüzüne kapamıştır. Kurulmuş ve kurulacak tüm firmalar SHGM'nin uygulamalarından şikayetçi.Bakın; TT, Golden, Best, Free Spirit ve Kümülüs gibi şirketlere yapılan gavur eziyetlerini görmezden gelmek Fransa Parlementosu'nun yaptıklarına göz yummakla aynı şeydir. Diyelim ki, Ali ARIDURU kanun ve yönetmelikleri uyguluyor. Peki herşeyi ile hazır okulların kurulmasına müsaade etmezken, İstanbul'da kurulu olan ve öğretmen eksikliği i
··· 18/10/2006 16:32, Sermet





Lütfen sayın ulaştırma bakanım...

Tekrarlıyoruz ; Önümüz kış, havacılık zaten dibe vurmuş durumda. Sallanan şirketler var ve bu da demektir ki birsürü arkadaşımız yine açıkta kalacak ve üzülecekler. Mübarek günler içindeyiz. Sayın ulaştırma bakanımıza bir kez daha sesleniyoruz ; Lütfen BestAir'imizin ruhsatının askıya alınmasından sonra geçen 12 günün hesabını SHGM yetkililerine sorunuz ve neden engellendiğimizi öğrenmemize yardım ediniz. Sevap kazanacaksınız ve gözümüzde daha da büyüyeceksiniz. Sebepsiz yere infaz edilmenin vebalini ödeyemezler..
··· 18/10/2006 16:31, Best Air çalışanları..





KINIYORUM VE KONUSUYORUM.

Adama sormazlar mı sen hangi sıfat ve yetki ile bu kadar insana eziyet ediyorsun diye ? Sayın AVRUPALI nın yazdıklarına tamamiyle katılıyorum.Artık Sayın Bakan gözünü açıp da '' Hey bu SHGM'de neler oluyor '' diye el atması gerekmez mi ? Görünüşe göre SHGM Sayın Bakanı kandırıyor.Bunun hesabını da mutlaka Sayın Bakana kesecekler ama Yüce ALLAH nezdin de bu eziyetlerin hesabını NE SHGM nede Sayın Bakan VEREMEZ.Bence bu konuları TV programlarına taşıyalım ve bakalım Kim sorumlu bu işlerden ne dersiziniz ? SAYIN AIRPORTHABER YONETICILERI TV NIN BIRINDE BIR PROGRAM YAPSANIZA VEYA BU KONULARI TV LERE TASISANIZA...
··· 18/10/2006 16:17, BILIRKISI1





Kaldırın Ayağınızı Üstüne Bastınız-4

Sayın Daedalus, çok güzel bir yorum tebrik ederim. Birkaç girdi yapayım. Sayın Bakan internet falan okumuyor. Havacılık konularında, her zaman yanında bulunan Sayın Cem ERYILMAZ gerekli bilgileri kendisine iletirse Sayın Bakan'ın haberi oluyor. İnşallah Sayın ERYILMAZ bu yorumları Bakanımıza okutur. Şu anda Türk Sivil Havacılığında ki problemler kronik hale geliyor. Pilot açığı var dediler, uçuş okullarını gereksiz bir şekilded sübvanse ettiler. Şimdi piyasa pilot doldu, yabancı pilotlar konusunda Sayın ARIDURU'dan çıt yok. Kurulamayan veya kılı kırk yardırarak kurulmasına izin veren okadar çok şirket var ki, ülkede neredeyse kimse havacılığa yatırım yapmayacak artık. Birlerinin çıkıp, Tür
··· 18/10/2006 16:15, sermet





VİCDAN!

Sayın bakan ve sghm çalışanlarına sesleniyorum.Yazık ediyorsunuz.Hiçmi vicdanınız sızlamıyor.Bunca kişinin ekmeğiyle oynuyorsunuz bunun hesabını öbür dünyada nasıl vereceksiniz gece rahat huzurlu uyuyabilecekmisiniz eğerki birazcıkta olsa vicdanınız inancınız varsa buna bir son verirsiniz bunca insanın ahını almak taşımak çok zordur ve acısı elbet çıkar birgün
··· 18/10/2006 16:09, A321





Kaldırın Ayağınızı Üstüne Bastınız-3

Çok merak ediyorum ileride Sayın Ali ARIDURU'nun uygulamalarından zarar görmüş Şirketlerin AİHM'de açacakları mahkemelerden hak edecekleri tazminatları kim ödeyecek devlet mi? yoksa Sayın ARIDURU'mu? Ben bu konunun sonuna kadar takipçisi alacağım.
··· 18/10/2006 16:05, sermet





Durum..

SHGM'nin sürdürdüğü bu tutum, yapılan haberler,yazılan yorumlar... Birileri tarafından mutlaka görülecektir,görüldüğünde ise çok kişinin başının ağrıyacağı kesin ama o zamana kadar umarım bu kadar insan tahammül sınırını kaybetmez.. Patronlar para kaybeder kazanır çünkü ticaret yapıyorılar.Ama çalışan onca insanı kimse gözardı edemez..Çalıştıkları şirketlere ve şirketlerinin güvendiği SHGM 'ye güvenen onca insan.. Borcu olan hastası olan ev geçindiren.. Bunların vebalini kaldırılacak türden değildir... Örnek mi.. Fly'dan ayrılan atılan herkes çalıştığı süre içinde en az 1 defa beddua okumuştur... İbret gözü olana görünür..
··· 18/10/2006 16:03, Daedalus





Kaldırın Ayağınızı Üstüne Bastınız-2

BİR ÖNCEKİ YAZIMIN DEVAMIDIR-Sayın Ali ARIDURU bir Avrupayı görse.En küçük ülkelerde bile yüzlerce planör ve genelhavacılık uçağı var. Türkiye'de THK dışında kimsede doğru düzgün bir şey yok. Olanlarda İstanbul'da toplanmış zaten. SHGM'nin ülkenin sivil havacılığını ileriye götürmeye çalışması gerekmektedir. Eski yönetimler zamanında Sivil havacılık işletmelerine tatlı sert bir uslupla esneklik gösterirler, yardımcı olurlardı. Sayın Ali ARIDURU ve ekibi geldiğinden beri SHGM sanki komünist bir ülkenin SHGM2si olup çıktı. Kapaılar ve diyaloglar kapandı.Nediyelim; Sayın Ali ARIDURU burada yokkende biz buradaydık, o gidince de burada olacaz.Ama o bu ülkenin havacılarının yüzüne nasıl bakacak
··· 18/10/2006 16:02, Sermet





Kaldırın Ayağınızı Üstüne Bastınız

Sayın Airport Haber yetkilileri. Size yaklaşık 6 aydan beri yani Sayın Ali ARIDURU ve Oktay ERDAĞI SHGM'de görev başına geldiğinden beri bir şeylerin yolunda gitmediğini söyleyip duruyorum.Yaralı şirketler bunlar mı sadece Free Spirit,Kümülüs ve daha onlarcası Ali ARIDURU'nun yönetiminden nasiplerini aldı. Sayın ARIDURU mevzuata uyuyoruz kisvesi altında milletvekilliğine oynuyor gibi geliyor bana.
··· 18/10/2006 15:37, Sermet





YORUMLARA SANSUR UYGULAMAYIN

Sayın moderator, siz RTUK müsünüz ? Neden yorumlarımızı kesiyor veya yayınlamıyorsunuz ? Madem yorum kısmını actınız madem insanlar bildiklerini söyleyecekler kendi usluplarınca LÜTFEN KESMEYIN VE ENGELLEMEYIN eger engelliyecekseniz o zaman haberleri YORUMA ACMAYIN...
··· 18/10/2006 15:11, AVRUPALI





KESTIRE BASI

Peki bu sektörde hiç işini dogru yapan kimse yok mu ? Var tabii ki. Peki nerede bunlar ? OYUN SAHASI DISINDALAR. Neden oyun sahası dışındalar ? Çünkü mevcut yapı ve sisteme ters düşmektedirler ve DOGRULARI söylemektedirler. Peki öyle olunca ? Ne olacak bu donkişotlar saha dışı MEVCUTLAR köpeksiz köyde DEGNEKSİZ COBAN misali..Bu kafa ile bu yapı ile bu yüreksizlik ile ve bu ZİHNİYET ile biz ancak SABANCILARA'a sektörü teslim ederiz VESSELAM...
··· 18/10/2006 14:59, AVRUPALI





Büyük Hata

Umarim Sayin Bakan ve Sivil havacılık çalışanları bu eleştirileri ve sorunları okuyorlardır , Unutmamak gerekir Devletin Makamı Kimseye baki degildir; Yazıktır Kurulan kurulmuş olan bu şirketlere , lüzumsuzca harcanan paralara Unutmayalımki havcılık sektöründe bu yanlışlıklar bir gun masaya yatırılır Kimse alınmasın ama bu engellemerinin ALTINDA BAŞKA ŞEYLERDE DÜŞÜNÜLEBİLİR İNSANLAR
··· 18/10/2006 14:58, VK





AYNANIN OBUR YUZUNE DEVAM.

Peki mevzuat nasıl değişir Hep beraber eylem yapılıp TÜM UÇUŞLAR DURUR İSE değişir.Peki bu mümkün mü HAYIRRRRRR.Peki ne olacak ? ESKİ TAS ESKİ HAMAM.... Yani ? BİR KESE SAVASI BİR KESTİRE BAŞI olacak....YAZIK ETTINIZ HEP BERABER SEKTORU ...Sayın Bakan ve yöneticileri ve Çooook kurnaz Yatırımcılar yazık ettiniz.YAZIK
··· 18/10/2006 14:54, AVRUPALI





BIR DE AYNANIN OBUR YUZUNE GELELIM.

Birde aynanın öbür yüzü var maalesef.O da '' ÇAY TAŞI İLE ÇAY KUŞU VURMAK İSTEYEN'' yatırımcılar, işletmeciler.Ama yine buna sistemi ve yatırımcıları sürükleyen mevcut mevzuatlar değil mi ? Peki neden değişmez bu mevzuatlar ? Çünkü herşey siyasi Ya yarın bir gün mevcut siyasilerin şakşakcıları sektöre girmek ister ise ? işte bu yüzden mevzuat değişmez adam gibi yapılmaz.Boşverin yalvarmayı, aglamayı da hep beraber olun ve hep beraber Boykota giderek UÇMAYIN...AMA NERDE O YÜREK ??* NERDEEEEEE
··· 18/10/2006 14:50, AVRUPALI





Tutum..

Yorumlardan anlaşıldığı kadarıyla bu haberle birlikte pek çok insan olayların farkına varmaya başladı herhalde.. Siyaseten burada cevap veremeyen ancak bu satırları okuyan vicdan sahibi insanların onun bunun adamı vs. olarak değil temsil ettikleri partinin kadroları olarak hakkaniyet namına tekrar bakarlar ise umarım çözülür.. derler ki sebep olan yapmış gibidir...
··· 18/10/2006 14:49, Daedalus





shgm cevap istiyoruz!!!

shgm çalışanları bu siteyi yakından takip ediyor hatta bazıları yorum bile yazıyor... size sesleniyorum biriniz orada neler olup bittiğini anlatsa yaa!!! birde temsil ettiğiniz yer için bu kadar söylenene karşı ne düşünüyorsunuz? işinizin hakkını verdiğinize inanıyormusunuz?(bu lafım özellikle yöneticilere)
··· 18/10/2006 14:47, cimmcime





YALVARISLAR NAFILE

Sayın camia bırakın yalvarmayın.Çünkü KALEMİ KIRMIŞLAR.HÜKÜM VERİLMİŞ.Bizler buradan ne dersek diyelim boşuna Sayın Bakan bu yalvarışları görmüyor ve bilmiyor.Sordugunda o üstün yetenekli Yöneticileri '' SAYIN BAKANIM ASAYİŞ BERKEMAL,HERKES MUTLU '' diye kandırıyorlar.gerek yok yalvarmayın,çünkü adalet diye bir kavram yok bunlarda.Sadece bunlar KİN VE NEFRET İLE OLAYLARA YAKLAŞIYORLAR...YALAN MI ?
··· 18/10/2006 14:46, AVRUPALI





uyu SHGM uyu

Uyu SHGM uyu,acaba şirketlerin bu derece zor durumda kaldıklarından haberin var mı merak ediyorum.Yoksa çoktan bayram tatiline girdin mi????
··· 18/10/2006 14:24, seden





Lütfen sayın ulaştırma bakanım...

Sayın ulaştırma bakanım, kutsal bir ayın içindeyiz, önümüzde de kutsal bir bayram var, daha sonra da Cumhuriyet'imizi kutlayacağız. Lütfen ama lütfen el uzatın ve bizi bu girdaptan kurtarın. Tertemiz çalışıyorduk ve hala umutla bekliyoruz. Suçumuz ne ise bize söyleyin, düzeltelim ve tekrar çalışmalarımıza hiç ara vermemiş gibi devam edelim. Ülkemize döviz kazandıralım ve yatırımcıları ürkütmeyin. Göreceksiniz, siz karlı çıkacaksınız çünkü insanlarınızı ve ülkenizi düşünüyor olacaksınız gözümüzde. Bizi kurtarın, bir an evvel, daha çok kaybetmeden.. Lütfen.. Biz para siz ise itibar kaybediyorsunuz... Lütfen...
··· 18/10/2006 14:19, Best Air çalışanları..





vay yatırımcıların haline!!!!

Airport Haber öncelikle haberiniz için sizi kutlamak istiyorum.Bu haberden sonra belki Sayın çok kıymetli büyüklerimizin kafasına dank ederde şöyle bi silkinip kendilerine gelirler ve 'biz ne yapıyoruz böyle! kadıncağız (BAHTIŞAH TUNCA)taa Amerikalardan kalkmış gelmiş işsizlerimize iş vermiş aş vermiş biz onu geldiğine bin pişman ediyoruz! derler de belki biraz olsun kendilerini düzeltirler.Tek umudum bu....
··· 18/10/2006 14:12, sedat





Afferim size...

60 insan ekmek parası için bu şirkette, en başından beri herşey güzel gidiyordu. Ta ki bazı pilot arkadaşların toplu istifasına kadar. İstifa ettiler ve 2 gün evet sadece 2 gün içinde odalarını toplayıp gittiler. Sanki yangından mal kaçırıyorlardı veya bu şirket onların maaşlarını ödemiyordu veya bakımsız uçakla uçuruyordu vs vs. SHGM de bunun üzerine atladı ve birkaç aydır istediği gibi şirketin altına dinamiti koydu. Afferim size.. Sizi yetiştiren öğretmenler acaba böyle mi öğrettiler ? Yetkiyi al eline, istediğini yap, kanunlara bakmadan yorum yap, yönetmelikleri istediğin gibi yorumla. Afferim sizlere... Bir gelip şirketi görün, kayıtları düzgün, insanları ofis disiplinine uygun, tertemi
··· 18/10/2006 14:10, Mutsuzuz ama hala umutluyuz...





BAKAN SUCLU 1

Sayın Bakan eger ki ekibiniz havacılık konusuna vakıf degıl ıse ve DURUST degil ise siz KAŞ YAPAR İKEN GÖZ ÇIKARIRSINIZ ANCAK..Yazık ettiniz yazık sektöre,goya sektor buyuyecekti hani nerde bir anda 5-6 şirket birden sıkıntıya girdi neden mi ? İŞTE SİZİN POPILIST POLITIKANIZ VE IŞ BILMEZ YONETICILERINIZ YUZUNDEN..TEBRIK EDERIM SIZI..SECIMLERDE BU SEKTOR DEN KDV SI ILE OY ALAMIYACAKSINIZ..
··· 18/10/2006 14:08, AVRUPALI





BAKAN SUCLU

Beyler hanımlar cırpınıslarınız yakarıslarınız nafile.!!! Cunku bu ışlerden sayın Bakan suclu..Neden mi cunku olur olmaz adamları etrafında tutarak,bir seyler yapmaya calısıyor.Ama yaptıgı hersey bu cok bilen zatlar sayesinde cılkı cıkyor yarar derken zarar veriyor.Sayın Bakan lutfen sektor icin hicbir sey yapmayın kı hersey yoluna gırsın..Lutfen ama lutfen
··· 18/10/2006 14:05, AVRUPALI





Sivil Havacilik Havaciligin Neresinde !!!

shgm havaciligin "H" sinden anlamamaya basladi !!! Adamlar gölgelerinden korkar oldular. ondan sonra da birilerinin ekmegine yag sürmek icin best/golden/TT gibi şirketlerin uçuşlarını geciktiriyorlar.Yazik olan calisanlara oluyor, issizlik ondan sonra neden artiyor diyorlar ??
··· 18/10/2006 14:01, b737





kanunlar ve idare

Sayin Bakan'imizin azimli calismasina bazi burokratlari ayni hizla ayak uyduramiyor.Ustune birde kanunlarin hantalligi ve agir vergileride eklenince iste boyle destek degil kostek oluyorlar yatirim yapmak isteyenlere.
··· 18/10/2006 13:42, hakan





Yanlış yer yanlış zaman...

Şirket batıran patronlar bilirdik de ,şirket batırma heveslisi bir Otoritemiz meğer varmış da haberimiz yokmuş... Uçurmadıklarıyla uğraşacaklarıyla uçanların açıklarıyla uğraşsalar... World Focus neredeyse hacizli (belki gelmiştir) Fly deseniz koca filoyu ne hale getirdi (son çırpınışları ) Kim bilir borçlanma durumları nerelerdedir. Bunlara bakan bir merci var mı ????
··· 18/10/2006 13:32, Daedalus





ALI ARIDURUNUN BIR CIFTLIGI VAR

Hani meshur hikayemiz vardır " Ali babanın bir çiftliği var çiftliğinde inekleri var..ciftliğinde inekleri varr.. mooo moo diye bagırı " tam o hesap SHGM yi Ali Arıduru Bey aynen çiftlik yonetir gibi... Kime hizmet ettiği belli değil ama Türk Sivil havacılıkına hizmet etmediği kesin. Ali arıduru ne hesapla bilinmez sirketlerin uzerine bu kadar geleceğine Hakkındaki yolsuzluk iddialarından aklansın ilk once.. Sayın Cumhur Baskanı hakkındaki yolsuzluk vs.. mahkemelerinden dolayı hala onaylamadı kendisini.
··· 18/10/2006 13:20, pilotxx





faydası olacağını bilsem...

1 aydır uçamıyoruz.Topluca istifa edip gidenlerin yüzünden.Onları allaha havale ettik çoktan.Allah'ta elini çabuk tutmuşa benziyor.Girdikleri yer battı batıyor.Maşallah dedikleri bebe 2 ay yaşamaz zaten onların.Ama herşeyimiz tastamam olmasına rağmen uçamıoruz ve artık moral diye bişey kalmadı çünkü korkuyoruz,1 ay daha uçamazsak hepimiz iş aramak zorunda kalırız.Ama faydası olacağını bilsem benzin döküp yakıcam kendimi SHGM önünde.
··· 18/10/2006 13:16, 1000rr





Bırakın sürünsün insanlar...

Gencecik bir kadın ABD'deki parasını getirip kendi ülkesine yatırım yapıyor ama cezalandırılması gerek. Niye ? Çünkü yatırım yapıyor ve ülkemizde helal para öyle kolay kolay işlem görmez. Hırsız olsan, hayasız olsan, arsız olsan ; işte o zaman başka ve mutlaka ödüllendirilirsin. O kadar acıyorum ki yatırım yapan dürüst insanlara ! Ne işiniz var bu sektörde ? Bırakın sürünsün insanlar, çünkü başında otorite yok, kural yok, en önemlisi insaf yok ! Başınızdaki size yol gösterecek yetkililer ise tarafsız değiller, asla ! yazık, çok yazık...
··· 18/10/2006 12:49, İnadına havacı...





yine bakana!!!

shgm bu işi beceremiyor olabilir mi??? Topa Toker'in Genel Müdürlük döneminde kuralları yerine getiren şirketlere bir günde izin veriliyor hatta mesai saatleri dışındaki kararlarda dahi TC menfaatine uçaklar yerde kalmasın yolcular madur olmasın diye çaba harcanıyordu, şimdi neden aylarca bir imza için shgm nin kapısında yatılıyor??? EN ÖNEMLİ SORU DA?? SAYIN BİNALİ YILDIRIM BU OLAYLARIN NE KADARINA VAKIF???
··· 18/10/2006 12:41, cimmcime





Yazıklar olsun...

Best Air kurulduğu günden bu yana bir uçağıyla gayet güzel uçmaktaydı. İki adet Airbus 321 tipi uçakları da filosuna katmak üzere ön ödemelerini yapmıştı. Şimdi anlamsız bir şekilde süründürülüyor ve öldürülmeye çalışılıyor. Bu mu adalet? Bu mu serbest ekonomi ? Bu mu vatan sevgisi ? Bu mu sektörü geliştirmek ? Bu mu yeni istihdam yaratmak ? Bu mu bu mu ? O kadar çok soru var ki... Yazıklar olsun ilgisiz kalanlara ! Yazıklar olsun sektörde büyük ve otorite geçinen tüm cücelere !...
··· 18/10/2006 12:40, Büyük cüceler...





bakana sorulacak soru çok???

büyük (???) diye adlandırılan şirketler veya halen uçmasına izin verilen şirketlerdeki işleyiş daha mı kurallara uygun yoksa çifte standart mı uygulanıyor??? yoksaaa bilinçli olarak onların ekmeğine bal sürülsün diye mi shgm best/golden/TT gibi şirketlerin uçuşlarını geciktiriyor? yoksaaa shgm Türk yatırımcılarına düşman mı?? hadi patronları düşünmüyor Türk ekonomisinidemi???
··· 18/10/2006 12:33, cimmcime





SHGM nin çekinmesinden kaynaklanıyor

SHGM nin yavaş davranması korkularından kaynaklanıyor. Bir şeyi bilmezseniz korkkarsınız.Bunlar acemi olduğundan acaba bir yanlışmı yaparız diye çekiniyor ve işi uzatıyorlar bence.
··· 18/10/2006 12:16, afterdark