Abone Ol

Hastalarını kürtaj yaparken tecavüz de etmiş!

Çökertilen kürtaj çetesinin lideri Prof. Dr. Ö.Ç. kürtajla kalmayıp hastalarına tecavüz ettiği ve tedavi karşılığı ilişkiye girdiği de ortaya çıktı.

Hastalarını kürtaj yaparken tecavüz de etmiş!

Geçen Aralık’ta yapılan operasyonla çökertilen kürtaj çetesinin iddianamesi hazırlandı. Çete lideri Prof. Dr. Ö. Ç.nin yasa dışı kürtajla kalmayıp hastalarına tecavüz ettiği ve tedavi karşılığı ilişkiye girdiği de ortaya çıktı.

30 Aralık 2012 günü Malatya’da yasa dışı kürtaj şebekesine yönelik düzenlenen operasyonlarda Prof. Dr. Ö.Ç, Doç. Dr. Ş.H. ile aralarında sağlık görevlilerinin de bulunduğu toplam 14 kişi gözaltına alınmıştı. 2 Ocak 2013 günü mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Prof. Dr. Ö.Ç., Doç. Dr. Ş.H., anestezi teknikeri Ö.A. ve M.B tutuklanırken, 10 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Her şey gizli kamerada

Savcılığın hazırladığı iddianamede kürtaj şebekesinin nasıl çalıştığı ve şüphelilerin işledikleri suçlar ayrıntılı bir şekilde yer aldı. Polisinin teknik takibinde Prof. Dr. Ö.Ç.Turgut Özal Tıp Merkezindeki odasına mahkeme kararıyla gizli kamera yerleştirildi. Ö.Ç.nin, çaresiz konumdaki hastalarıyla rızaları dışında ilişkiye girmesi gizli kameraya yansıdı.

’Beni de mutlu etmelisin’

İddianamedeki bilgilere göre uzun süredir tüp bebek tedavisi gören S.Y., 2012 yılı başında Ö.Ç.’ye muayene oldu. Çocuk sahibi olmayı hayal eden S.Y.’yi önce sözlü taciz ettiği, daha sonra, ’Sen mutlu olmak istiyorsan, bebeğinin olmasını istiyorsan, benim de biraz mutlu olmam lazım, ben burada yıpranıyorum’ diyerek birlikte olmaya zorladı. Fiziki olarak hastayı taciz eden Prof. Dr. Ö.Ç., kendisine direnen S.Y. ile birlikte olamayınca zorla oral seks yaptığı da iddianamede yer aldı. Ö.Ç. tacizlerini sürdürdü ve hastanedeki odasında iki kez rızası dışında kadınla ilişkiye girdi.

’Kadın intihar edecekmiş’

S.Y. ile yaşanan sürecin değerlendiren savcılığın iddianamedeki görüşleri ise şu şekilde belirtildi: "Prof. Dr. Ö.Ç.’nin, tüp bebek hastası olan ve kendisine muhtaç konumda olan, bir anlamda çaresiz durumda bulunan S.Y.’yi, cinsel anlamda menfaat elde etmek için, konumunu kullanarak rızası dışında cinsel ilişkiye girdiği, bu anlamda kendisine cinsel menfaat temin ettiği tespit edildi. S.Y.’yi zaman zaman yüz vermemesi durumunda kağıda bir şeyler yazarak asistanlarına havale ettiği, çaresiz durumda olan kadının bu nedenle doktorun isteklerine karşı koyamadığı anlaşıldı. S.Y., psikolojisinin çok bozulduğunu, intihar etmeyi düşündüğünü, ancak doktorun eylemlerinin yanına kar kalmaması açısından şikayetçi olmaya karar verdiğini söyledi."

60 yıl istendi

Ö.Ç. hakkında, ’3 kadına rüşvet karşılığı kürtaj yapmak, 2 kadın ile tıbbi çaresizlikleri nedeniyle tedavileri karşılığında cinsel ilişkiye girmek suretiyle rüşvet suçunu işlediği’ iddiasıyla 20 yıldan 60 yıla kadar hapis cezası istendi.

29 yıl istendi

Prof. Dr. Ö.Ç. ile 12 yıldır gönül ilişkisi bulunduğu belirtilen ve suç ortağı olduğu iddia edilen Doç. Dr. Ş.H. hakkında, ’yasadışı kürtaj, kürtaja aracılık etmek, rüşvete aracılık etmek ve dolandırıcılık’ suçlarından 11 yıldan 29 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Tek profesör olması işi kolaylaştırmış

Mahkemenin kabul ettiği iddianamede şu değerlendirme yapıldı: "Bölüm başkanı ve tek profesör olması nedeniyle bu konumunun rüşveti kolaylaştırdığı ve ’ameliyata girme bedeli’ adı altında para aldığı, ilerlemiş gebeliklerin sonlandırılmasında para aldığı, sadece teknik takibe takılması nedeniyle 3 adet maddi menfaat, 2 adet cinsel menfaatin tespit edildiği, dolayısı ile bu verilere bakılarak, geçmişte buna benzer birçok kez aynı şekilde rüşvet eyleminde bulunduğu değerlendirildi."


Çöpteki kondomlarda 5 kadının DNA’sı var

İddianamede ayrıca, Prof. Dr. Ö.Ç.’nin odasında yapılan aramalarda, çöp sepeti içerisinde 11 kullanılmış prezervatif bulunduğu ve mahkeme kararıyla yapılan DNA incelemesinde, bulunan spermlerin Ö.Ç.’ye ait olduğu, ayrıca prezervatiflerin dış kısımlarında ise 5 ayrı kadına ait DNA kanıtlarının tespit edildiği belirtildi. Elde edilen sonuçla birlikte Ö.Ç.’nin Turgut Özal Tıp Merkezindeki odasında 5 ayrı kadınla birlikte olduğunun tahmin edildiği belirtildi.


Kürtaj için hasta getirene 100 TL

YASA dışı kürtajlar da iddianamede ayrıntılı olarak anlatıldı. Prof. Dr. Ö.Ç.’nin sevgilisi Doç. Dr. Ş.H. ile birlikte yasal sınır olan 10 haftalık gebelik süresini geçen hastalarda kürtaj yaptıkları ve bunun karşılığında para aldıkları öne sürüldü. Bu yöntemle kendilerine hasta getiren özel hastane personeline de 100 TL komisyon verdiği telefon kayıtlarından anlaşıldı.


Ortak hesapta 3 milyon TL

İddianamede, Prof. Dr. Ö.Ç. ile gönül ilişkisinde olduğu Doç. Dr. Ş.H. ya ait banka hesaplarında yapılan incelemelerde 3 milyon 100 bin liranın üzerinde para bulunduğu tespit edildi. Prof. Dr. Ö.Ç. ile ninmaaşları göz önüne alındığında, bu maaş ile bu miktarın toplanamayacağı ve paranın yasa dışı yollardan kazanılan para olduğu belirtildi.

Mikail PELİT / VATAN

Doktorun hastasıyla cinsel ilişkisi gizli kamerada!