Abone Ol

Haşim Kılıç'ın oğlunun düğünü için sanatçı servisi mi yapıldı?

Ankara Kulisi köşesinde şok bir iddia ortaya atan Cumhuriyet Gazetesi yazarı Işık Kansu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın oğlunun düğünü için bakın neler dedi.

Haşim Kılıç'ın oğlunun düğünü için sanatçı servisi mi...

Yurttan Sesler

Acar gazeteci Fırat Kozok, ne yaptı, ne etti, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın oğlu Ahmet Şirvan Kılıç'ın düğün törenini izledi. İşte izlenimleri.

  

"Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, düğünden iki saat önce otele gelerek yetkililerden bilgi aldı ve salonu gezdi. Kılıç, düğünde çalınacak müzikleri dinlerken, sahne alacak gruplar hakkında da bilgi aldı. Aynı saatlerde TRT Ankara Radyosu'nda da hareketli dakikalar yaşandı. TRT'nin kadrolu halk müziği ve sanat müziği sanatçıları saat 17.00 sıralarında Ankara Radyosu'ndan araçlarla Bilkent Otel'e hareket etti. Sanatçıların yanı sıra ses düzenini sağlamak için bir de tonemeister de düğüne gitti. Otele gelen TRT ekibi düğünden saatler önce son hazırlıklarını yaptı. Düğünün başlamasıyla birlikte sanat müziği ve halk müziği sanatçıları art arda sahne aldı. TRT'nin sanatçı ve teknik personel için önce görevlendirme yapmayı planladığı ancak, konunun basının dikkatini çekebileceği düşüncesiyle sanatçıların düğüne 'davet edilmeleri' formülünün uygulandığı öğrenildi. Sanatçılara bu konuda konuşma yasağı getirildi.

TRT sanatçılarının düğünde sahne alması akıllara kurumun CHP tarafından yargıya taşınan yeni yasasını getirdi. Genel Müdür İbrahim Şahin'in göreve gelmesinin ardından hazırlanan yasa, TRT'de köklü değişiklikler öngörüyordu. Yasanın Abdullah Gül tarafından da onaylanmasının ardından CHP düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ne taşımıştı. Mahkeme de davayı esastan görüşmeye karar vermişti."

Esastan görüşme bekleyen dava ne aşamada mı?

Yaklaşık 1.5 yıldır Anayasa Mahkemesi'nin önünde, bekliyor.

Işık Kansu - Cumhuriyet