Abone Ol

Hasan Hüseyin Demirarslan darbe başarısız olunca Eskişehir'e gitti

Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan’ın darbe girişimi sırasında İzmir’in Çiğli İlçesi’ndeki 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda bulunduğu, başarısız olunacağını anlayınca Eskişehir’e gittiği ve darbe karşıtı girişimlerde bulunduğu öne sürüldü.

Hasan Hüseyin Demirarslan darbe başarısız olunca Eskişehir'e gitti

Darbecilerin 400 kişilik atama listesinde adının Hava Kuvvetleri Komutanı olarak yer aldığı öğrenilen Korgeneral Demirarslan, gözaltına alınarak İzmir’e getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grubun 15 Temmuz Cuma gecesi yaptıkları darbe girişimi sırasında ve sonrasında yaşananlarla ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Bu kapsamda Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan ile ilgili de yeni iddialar gündeme geldi.

Darbenin ilk anlarında, Korgeneral Demirarslan’ın İzmir’de tatilde olmasına rağmenEskişehir’deki hava üssüne geçip darbecilere ait uçakların indirilmesini sağladığı haberleri yer aldı. Ancak darbe girişimi sonrasında polisin araştırmalarının ardından Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan gözaltına alındı.

KAMPTAN ÇİĞLİ’YE GİTTİ

İzmir’in Menderes ilçesine bağlı Gümüldür’deki askeri kampta tatilde olan Korgeneral Demiraslan’ın, 15 Temmuz Cuma gecesi kamptan ayrıldığı, saat 23.00 sıralarında o sırada darbecilerin hakim olduğu Çiğli’deki 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’na gittiği belirlendi.

MARMARİS SALDIRISI SIRASINDA ÇİĞLİ 2’NCİ ANA JET ÜSSÜ’NDEYDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı Muğla’nın Marmaris İlçesi’ndeki otele saldırı düzenleyen askerlerin, henüz üste bulunduğu sırada, Korgeneral Demiraslan’ın da, orada olduğu anlaşıldı. Marmaris’teki saldırıya katılan ve yakalanan bazı askerlerin de ifadelerinde, Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan’ı üste gördüklerini, ancak saldırı ile ilgili bir talimat verip vermediğini bilmediklerini söylediği öğrenildi.

"BAŞARISIZ OLUNCA ESKİŞEHİR’E UÇTU" İDDİASI

Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan’ın, Marmaris’teki, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik saldırının başarısız olduğunu gördükten sonra, o anlarda üssün iki komutanı darbecilerin elinde olmasına rağmen, saat 03.50’de bu kez üsten uçakla ayrılıp Eskişehir’deki hava üssüne gittiği belirlendi. Bunu yapabilmesi, darbecilerle birlikte hareket ettiği şeklinde değerlendirildi. Korgeneral Demirarslan’ın Eskişehir’de de bu kez, darbecilere ait uçakların indirilmesi için Ankara’ya gitmek üzere iki F-16 savaş uçağını gönderdiği, darbe karşıtı gibi davrandığı öne sürüldü.

KENDİ GÜVENLİĞİNİ DÜŞÜNMÜŞ

Ayrıca darbecilerin 400 kişilik atama listesinde adının Hava Kuvvetleri Komutanı olarak yer aldığı öğrenilen ve Eskişehir’de gözaltına alınan Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan, ifadesi alınmak üzere İzmir’e getirildi. Burada verdiği ifadede, Gümüldür’de tatilde olduğunu, darbe girişimi anında kendi kişisel güvenliğini düşündüğü için Çiğli’deki 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’na gittiğini söylediği öğrenildi. Polis yetkilileri ise Demirarslan’ın, Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik saldırının başarısızlıkla sonuçlanmasından sonra darbe karşıtı gibi davranıp saf değiştirdiğini öne sürdü.

Demirarslan’ın, TÜBİTAK’ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan, 2013 yılında seri katil Atalay Filiz tarafından Rus sevgilisi Rus sevgilisi Elena Radchikova ile birlikte öldürülmüştü.

hürriyet