Abone Ol

Hangi ünlü hangi sektörde ticarete atıldı?

Günün birinde Erkan Petekkaya'dan et, Ozan Güven'den ise ayakkabı alabilir, Oktay Kaynarca'nın oto yıkamacısında aracınızı yıkatabilirsiniz.

Hangi ünlü hangi sektörde ticarete atıldı?

Günün birinde Erkan Petekkaya'dan et, Ozan Güven'den ise ayakkabı alabilir, İbrahim Kutluay'ın mekanında yemek yedikten sonra Oktay Kaynarca'nın oto yıkamacısında aracınızı yıkatabilirsiniz.

ÜNLÜLER TİCARETİ SEVDİ!

Onlar kendi alanında sayısız başarılara imza atmış isimler. Bazıları oyuncu, bazıları şarkıcı, bazıları ise sporcu. Fakat onların asıl ortak noktası kazançlarını farklı yatırımlara dönüştürmüş olmaları. Her yerde bir ünlünün dükkanına rastlanabilen günümüzde  Samanyolu'nun medya& magazin dergisi Kehkeşan ise sanat camiasından ticarete atılan ünlü isimleri derledi. İşte o isimler;



KENAN DOĞULU
Yaptığı albümler, verdiği konserlerle Türkiye'nin en büyük pop yıldızlarından biri olan Kenan Doğulu'nun eğitim için erken yaşta gittiği ABD'de çeşitli yatırımları bulunuyor. Doğulu'nun, yılın yarısını geçirdiği Los Angeles'ta Ken Love Yourself adlı bir giyim mağazası bulunuyor. Sadece patronluk değil aynı zamanda tasarımcılığa da el atan şarkıcı, aynı zamanda  bir yapım şirketi sahibi.

SİNAN ÇETİN
Usta yönetmen Zeki Ökten'in asistanı olarak başladığı sinema kariyerinde başarılı işlere imza atan Sinan Çetin'in, bir zamanlar kendi yapım şirketi Plato Film'in de bulunduğu Cihangir semtinde çok sayıda gayrimenkul sahibi oldu. Ünlü yönetmen aynı zamanda akademisyen-yazar Atilla Yayla ile birlikte kurdukları bir yayınevinin de sahibi.

OKTAY KAYNARCA
Usta oyuncu Oktay Kaynarca da oyunculuğun yanı sıra ticaretle ilgilenen ünlülerden. Kaynarca, Adanalı'da oynadığı dönemden etkilenmiş olacak ki Pendik'te, Türkiye'nin en büyük outlet alışveriş merkezi olan Via/Port'ta bir oto yıkamacı açmış.

İBRAHİM TATLISES
İnşaatta çalışırken keşfedilen İbrahim Tatlıses, türkücülükte ve sinema sektöründe de başarıyla ilerleyip 90'lı yıllardan itibaren ticarete de el attı. Sanatçı her konuda başarılı olduğu gibi gıda sektöründe de bu başarısını sürdürmeye devam ediyor. Tatlıses Çiğ Köfte ve Tatlıses Kebap zincirleri açan Tatlıses, işi eğlenceye çeviren sanatçılar arasında.

HÜLYA AVŞAR
Ünlü sanatçı sanat hayatında olduğu gibi ticarette de başarılı olan isimlerden. Avşar kızı geçtiğimiz yıllarda Çakıl Company By-Hülya ve Çakıl Company By-H isimleriyle adını markalaştırmıştı. Adını taşıyan tişörtler uzun süredir piyasada olan Hülya Avşar'ın yakında lüks bir otel zincirinin spor salonlarını işletileceği söyleniyor.

ERKAN PETEKKAYA
1993'ten beri kadrolu devlet tiyatrocusu olan Erkan Petekkaya, Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisinde canlandırdığı Ali Kaptan rolüyle 7'den 70'e tanınır hale geldi. Ünlü oyuncu, uzun yıllardan beri hayalini kurduğu kasap dükkanını geçtiğimiz yıl Beykoz'da açtı. Mest Et kasap dükkanı ile Petekkaya'da ticarete atılan ünlüler kervanına katıldı.

OZAN GÜVEN
Oynadığı dizilerle milyonların sevgilisi haline gelen Ozan Güven, konservatuar yıllarında açtığı ayakkabı dükkanıyla erken yaşta ticarete atılan ünlüler arasında. Başarılı oyuncu ayakkabı satmanın kendisini özgür kıldığını belirtirken "Hiçbir şey yapmazsam, ayakkabı satarım" diyor.

İNCİ TÜRKAY
Sihirli Annem dizisinin sevimli annesi İnci Türkay, oğlu için yurtdışından getirttiği oyuncakları Türkiye'de bulamayınca ticarete atılmaya karar veriyor. Ünlü oyuncu, içinde ahşap oyuncaklar satmaya karar verdiği Türkay Tayga Toys'u açtı.

EMRAH
Küçük Emrah büyüdü ve hayatının merkezine mesleği dışında sporu da yerleştirdi. İstanbul'un Fulya ilçesindeki Polat Towers'da bulunan spor merkezinde bir gün spor yaparken, aklından burayı satın alma fikri geçen ünlü şarkıcı, karşılıklı görüşmeler sonucunda 2 milyon dolara  bu spor kompleksinin sahibi oluyor. Emrah'ın aynı zamanda gayrimenkul yatırımları ve Emrah Müzik Yapım adında bir prodüksiyon şirketi de var.

İBRAHİM KUTLUAY
Ünlü basketbolcu İbrahim Kutluay ile eşi Demet Kutluay, mutfakla araları iyi olmamasına rağmen dekorasyon zevklerine güvenerek Eyüp'teki Flatofis'te, Latife adlı bir restoran açtılar. Kutluay çifti, restoranın menü içeriğini ise ortak oldukları Enis Şener'in sorumluluğuna bırakmış. Restoran haricinde İbrahim Kutluay'ın 2001 yılında, basketbol alanındaki bilgi ve deneyimini gelecek nesillere aktarmak düşüncesiyle, birkaç arkadaşıyla birlikte açtığı İbrahim Kutluay Basketball Academy'yi kurduğunu biliyoruz.

TUĞBA BÜYÜKÜSTÜN
Gönülçelen dizisindeki çingene rolüyle ününe ün katan Tuğba Büyüküstün de ticarete atılan ünlüler kervanında. Büyüküstün, anne ve babasıyla kurduğu Baykon Endüstriyel Tartım Sistemleri ve İstron Elektronik Teknolojileri şirketiyle tuttuğunu koparan ünlülerden. Kazakistan, Azerbaycan ve Kırgızistan'da da şubeler açan Tuğba Büyüküstün, şu anda Ortadoğu ve Arap ülkelerinde de başarıyı yakalamayı hedefliyor.

YAĞMUR ATACAN
Bir kız babası olan ünlü oyuncu Yağmur Atacan da oyunculuğun yanı sıra dış ticaretle uğraşıyor. Cihan Uzunhekim ile kurduğu YC Dış Ticaret adlı şirkette bu alanda çalışmaya başlayan Atacan'ın şirketinin ismi ortakların baş harfiyle başlıyor. Yağmur Atacan artık elektronik eşya ithalat ve ihracat işi de yapacak.

EBRU GÜNDEŞ
1993 yılında çıkardığı Tanrı Misafiri albümü ile adını tüm Türkiye'ye duyuran Ebru Gündeş'in, abisi Cengiz Kumartaşlıoğlu ile Tekirdağ Muratlı'da aldığı büyükbaş hayvancılık tesisi bulunuyor. Her geçen yıl tesisi biraz daha büyüten şarkıcı Ege ve Marmara'da aldığı yeni yerlerle besicilik işine tamamen adapte olmuşa benziyor. Ebru Gündeş, Güntaş Tarım Hayvancılık ismi altında besicilik faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

BAYHAN
2003 yılında düzenlenen Popstar yarışmasıyla ünlenen Bayhan Gürhan iki albümden sonra ilk işi olan çiğköfteciliği de unutmadı. Şimdilerde STV'nin Kendimize Doğru dizisinde oynayan şarkıcının şirin dükkanı Ortaköy'de B.Ç adı altında çiğköfte severlere hizmet veriyor.

MERT KILIÇ
Mert Kılıç, Şefkat Tepe dizisinin Serdar komutanı şu sıralar. Yeşil sahalarda top koştururken bir yandan da oyunculuğa başlayan Kılıç, aynı zamanda düğün organizasyonu yapan bir şirketin de sahibi.

ORHAN BIYIKLI
Kollama dizisinde canlandırdığı yiğit komiser karakteriyle hafızalardan silinmeyen oyuncu Orhan Bıyıklı da kazancını ticarete yönlendiren ünlülerden. Bulut Kocaeli şehir merkezinde bulunan Altınoluk Pastanesi'nin sahibi.