Abone Ol

Hangi ülkeler koronada ölü sayılarını saklıyor? CIA raporu ve iddialar...

Koronavirüs salgınında bazı ülkelerin ölü sayılarını sakladığı iddia ediliyor.

Hangi ülkeler koronada ölü sayılarını saklıyor? CIA raporu ve iddialar...

Medyafaresi.com/Nilüfer Şensöz/Roma/ Koronavirüs  salgını tüm dünyayı olumsuz etkilerken, bazı ülkelerin ölü sayılarını sakladığı iddia ediliyor. ABD İstihbarat Teşkilatı CIA'in raporunda, Çin'de koronavirüsten ölenlerin sayısının açıklanan resmi rakamdan daha fazla olduğu iddia ediliyor. Çin ise bu iddialar yalanlıyor.

Bloomberg'te yer alan bir habere göre CIA'in raporu geçen hafta Beyaz Saray'a verildi. Haberde raporun gizliliği nedeniyle üç ABD'li yetkilinin adının açıklanmadığı belirtiliyor. Buna göre Çin, ülkesindeki koronavirüs salgınının kapsamını gizledi ve hem toplam vakaları hem de hastalıktan muzdarip olan ölümleri, daha az sayıda açıkladı. Haberde raporun gizliliği nedeniyle haberde daha fazla bilgiye yer verilmedi.

Çin'in resmi rakamlarında ülkede sadece yaklaşık 82 bin vaka ve 3 bin 300 ölüm bildirmişti.

PENCE'TEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

Çarşamba günü CNN'de konuşan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, "Şu anda ortada görünen şey,  Dünya Aralık ayında Çin'in virüsün çıktığını öğrendi. Ancak belki de virüs Aralık'tan bir ay kadar önce Çin'de çıkmıştı.

ÇİN DIŞINDA HANGİ ÜLKELER VAR?

Bloomberg'teki haberde Çin'in yanısıra başka ülkelerin de ölü sayılarını sakladığı söyleniyor.  Batılı yetkililer İran, Rusya, Endonezya ve özellikle hastalıkla ilgili tek bir vakasını bildirmemiş olan Kuzey Kore'nin de ölü sayılarını düşük gösterdiklerinden şüphe duyuyorlar.  Ayrıca Suudi Arabistan ve Mısır'ın da sayılarını düşük gösteriyor olabileceği söyleniyor.