Abone Ol

Hangi gazeteci TRT'den kaç para alıyor? Medyafaresi açıklıyor!

MEDYAFARESİ ÖZEL-TRT programlarına sunucu ya da konuk olarak çıkan gazeteciler bölüm başına ne kadar alıyor?

Hangi gazeteci TRT'den kaç para alıyor? Medyafaresi açıklıyor!

Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, CHP İzmir Milletvekili ve Grup Başkanvekili Kemal Anadol'un soru önergesine verdiği cevap, TRT'de programa çıkan gazetecilerin bölüm başına ne kadar para kazandığını ortaya koydu.

Soru önergesine cevap için TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin imzasıyla gönderilen yazıda, "Politik Açılım, Herkes İçin Adalet, Yüz Yüze, Küresel Nabız, Çıkış Yolu, Kuşak Farkı, Sinerji, Gündeme Dair, Enine Boyuna, Sensiz olmaz Olur Mu? ve Ezberbozan programlarının iç yapım, Gazeteci Gözüyle adlı programın ise Kurum dışı yapım olduğu belirtildi.

Yazıda ayrıca, "Kamu hizmeti yapan bütün yayın kurumlarında olduğu gibi TRT'nin de yayınlarının tamamının kendi yapımlarından oluşması mümkün değildir. TRT'de kurum içi ya da kurum dışı her proje ilgili komisyonlar tarafından değerlendirilmekte, bu komisyonların yapımını uygun gördüğü projeler hayata geçirilmekte olup, programlarda yer verilen gazetecilerin seçiminde programın niteliği ve sunucunun tanınır olmasının programa katkısı gibi hususlar göz önünde bulundurulmaktadır." ifadesine yer verildi.

İşte Kemal Anadol'un soru önergesine verilen cevaba göre bölüm başına gazetecilerin aldığı ücretler: