Abone Ol

Hanedan doğum gününde buluştu! Şehzade Osman 70 yaşında!

Şehzade Osman'ın doğum günü partisi Hanedan mensuplarını tekrar bir araya getirdi.

Hanedan doğum gününde buluştu! Şehzade Osman 70 yaşında!

5. Murad'ın torununun torunu Şehzade Osman Selaheddin Osmanoğlu'nun Yalıkavak'taki 70. doğum günü partisi Hanedan'ı buluşturdu. Şehzadenin kızı Ayşe Gülnev Sultan'ın evindeki partide, Hanedan'ın son üyeleri Batu Bayezid Osmanoğlu (solda) ile Max (ortada) ve Lysander Sutton da vardı.

7'den 70'e tüm şehzadeler doğum gününde buluştu

Türkiye'nin ünlü tatil beldesi Bodrum, 5. Murad'ın torununun torunu Şehzade Osman Selaheddin Osmanoğlu'nun 70'inci doğum gününe ev sahipliği yaptı. Osmanoğlu'nun kızı Sultan Ayşe Gülnev'in evinde verilen partiye, aile üyeleri ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen konuklar katıldı

PADİŞAH 5. Murad'ın torununun torunu Şehzade Osman Selaheddin Osmanoğlu'nun 70'inci doğum günü, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen partiyle kutlandı.

Şehzade Osman Selaheddin Osmanoğlu'nun kızı Sultan Ayşe Gülnev'in Yalıkavak'taki evinde düzenlenen doğum günü partisine, şehzadeler Orhan Murad, Selim Süleyman, Mahmut Namık, Turan Cem, Tamer Nihad ile sultanzadeler Ali Bin Nayef, Abbas Hilmi, Ali Sultan, Tarık Sultan, Cengiz Sultan, Ziya Sultan, Aliye Hanım Sultan ve yakınları katıldı.

BABASINI ANLATTI
Şehzade Osman Selaheddin Osmanoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada, babası Şehzade Ali Vasıb Efendi'nin 1903 yılında Çırağan Sarayı'nda doğduğunu ve 5. Murad'ın torunu Ahmet Nihat Efendi'nin oğlu, annesinin ise Sultan 5. Mehmed Reşad'ın torunu Mukbile Sultan olduğunu söyledi.
Kızının Yalıkavak'taki evinde kendisine 70. yaş günü partisi verdiğini belirten Osmanoğlu, "Dünyanın çeşitli yerlerinden eski arkadaşlarımı davet etti. İngiltere, İsviçre, Suriye, Ürdün, Mısır ve Lübnan'dan arkadaşlarım geldiler.

Bazılarını 55 yıldır görmemiştim'' dedi. Dedesi Sultan 5. Murad'ın, Çırağan Sarayı'nda 28 sene kaldığını ve 550 tane beste yaptığını anlatan Selaheddin Osmanoğlu, "Diğer aile üyeleri de besteler yapmış. Sultan Abdulhamid'in 4. oğlu Burhanettin Efendi de bir müzisyendi. Onların bestelerini Emre Aracı bugün sunacak.

Aracı'ya Ankara ve İzmir operasından sanatçılar eşlik edecek'' diye konuştu. Doğum günü partisinde davetlilere çeşitli ikramlarda bulunulduktan sonra, klasik müzik konseri verildi.

Kralın amcası da vardı

Osmanoğlu'nun kızı Sultan Ayşe Gülnev'in babası için düzenlediği doğum günü partisinde minik bir konser de verildi. Konserde, "Mahmudiye Marşı'', "Sultan 4. Murad Marşı'', "Milli Birlik Marşı'' gibi eserler seslendirilirken, davetin başkonuğu Ürdün Kralı Abdullah'ın amcası Ali bin Nayef oldu.

Habertürk