Abone Ol

Hamile Kadınların Sokakta Gezmesi Terbiyesizliktir Demişti: Cerrahi Şeyhi Ömer Tuğrul İnançer Hayatını Kaybetti

Cerrahi tarikatının 'şeyh'i Ömer Tuğrul İnançer 83 yaşında hayatını kaybetti. Ömer Tuğrul İnançer'in cenazesi yarın Fatih Camii'nden kaldırılacak. İnançer'in TRT'de hamile kadınlara yönelik sözleri büyük tepkiye yol açmıştı.

Hamile Kadınların Sokakta Gezmesi Terbiyesizliktir Demişti: Ömer Tuğrul İnançer Hayatını Kaybetti

Cerrahi tarikatının 'şeyh'i Ömer Tuğrul İnançer 83 yaşında hayatını kaybetti. İnançer'in gece saatlerinde hayatını kaybettiği öğrenildi.  

Karagümrük'teki Pir Nurettin Cerrahi tekkesinin son lideri olarak bilinen Ömer Tuğrul İnançer'in yarın İstanbul'da toprağa verileceği belirtildi.

TAZİYE MESAJLARI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İnançer'in ölümü üzerine Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Güzel insan Ömer Tuğrul İnançer beyefendi rahmet-i Rahman’a kavuştu. Rabbinin sevgili bir kulu, ebediyet yurdunun bir eri olarak yaşadı. İman, ahlak, erdem, şefkat, merhamet ve güzellik yoluna adanmış bir ömür... Cemali de güzeldi, celali de. Mekanı cennet, makamı âli olsun" ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise taziye mesajında, "Âlem-i Cemâl'e göç eden, günümüzün tasavvuf bilgelerinden, gönül, fikir ve kültür insanı Ömer Tuğrul İnançer’e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Mekânı cennet, makamı âlî olsun" dedi.

"HAMİLE KADININ SOKAKTA GEZMESİ TERBİYESİZLİKTİR"

TRT’de geçtiğimiz yıllarda yayınlanan "Ramazan Sevinci" programında konuşan Ömer Tuğrul İnançer, hamile kadınların sokakta gezmemesi gerektiğini savunurken bunun terbiyesizlik olduğunu söylemişti. İnançer'in bu sözleri büyük tepki toplarken tüm Türkiye'de protesto edilmişti.

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Ömer Tuğrul İnançer yeniden TRT ekranlarında boy göstermeye başladı. İnançer, TRT Türk'te "Ömer Tuğrul İnançer İle Ramazan Bereketi" adlı programın bu akşam ekrana gelen bölümünde "Sahur ne demektir" konusu hakkında açıklamalarda bulundu.

Öte yandan TRT'nin ramazan programında “Hamile kadınların sokakta gezmesi terbiyesizliktir" sözüyle yoğun eleştiri alan Ömer Tuğrul İnançer,  “Çalışan kadın kocasının emrinde olmayı uygun bulmuyor ama patronuna hizmeti haysiyetine uygun buluyor” sözleriyle de uzun süre tartışılmıştı.