Abone Ol

Hamas’ın İsrail’e 7 Ekim saldırısı sırasında cinsel saldırı iddiaları

Hamas'ın 7 Ekim saldırıları sırasında işlenildiği iddia edilen cinsel saldırı suçlarına karşı BM'nin sessiz kalması Londra'da protesto ediliyor

Hamas’ın İsrail’e 7 Ekim saldırısı sırasında cinsel saldırı iddiaları

İsrail’in Birleşmiş Milletler’de Pazartesi günü düzenlediği oturumda konuşan görgü tanıkları, Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırısında cinsel saldırı iddialarını gündeme getirdi.

ABD Başkanı Joe Biden görgü tanıklarının ifadelerine dayanarak Hamas militanlarının kadınlara cinsel saldırıda bulunduğunu söyledi ve uluslararası topluma bunların istisnasız şekilde kınanması çağrısında bulundu.

Bu iddialar bağımsız kaynaklarca henüz doğrulanmadı; ancak saldırı sonrası müdahale eden ekipler verdikleri ifadelerde bazı kadınların kıyafetleri çıkarılmış şekilde bulunduğunu aktarıyor.

İsrail’in Birleşmiş Milletler’de Pazartesi günü düzenlediği özel oturumda konuşan görgü tanıklarından biri Simchat Greyman’dı.

Saldırı sonrası arama-kurtarma çalışmalarına katılan Greyman, başının arkasından vurulmuş ve belden aşağısı çıplak ve eline el bombası tutuşturulmuş bir şekilde yatağında yatan bir kadın bulduklarını anlattı.

İsrail Polis Teşkilatı yetkilisi Yael Richert de, saldırıdan kurtulanların Hamas militanlarının mağdurlara cinsel saldırıda bulunduğuna tanık olduklarını anlattıklarını; bu kişilerin bazılarının doğrudan yaşananları gördüklerini ve bazılarının da açık delil gördüklerini söyledi.

Yael Richert, Hamas’ın saldırdığı Nova müzik festivalindeki katliamdan kurtulan bir kişinin, birden fazla kez cinsel saldırı sebebiyle leğen kemiği kırılan genç kızların olduğunu söylediğini aktardı.

Saldırıda öldürülen kadın askerlerin cansız bedenlerini gören İsrail ordusundan (IDF) Shari Mendes, bunların çoğunun paramparça olmuş kıyafetler ya da yalnızca iç çamaşırıyla geldiğini anlattı.

Hamas’ın saldırısı sırasında müzik festivalinden kaçmayı başaran Ron Freger ise Associated Press’e verdiği röportajda, genç bir kızın yardım çığlıklarını ve “Bana tecavüz ediyorlar” diye bağırdığını duyduğunu söyledi.

Freger’e göre, bundan birkaç dakika sonra silah sesleri duyuldu ve genç kızdan bir ses gelmedi.

İsrail Polis Şefi geçtiğimiz ay uluslararası basınla müzik festivalinden bir kişinin ifadesinin görüntülü kaydını paylaşmıştı. Görüntüde yüzü bulanıklaştırılan bu kişi militanların bir kadına toplu tecavüz ettiğini gördüğünü anlatıyordu.