Abone Ol

Hamas Lideri İsmail Haniye'nin 3 oğlu ve torunları İsrail saldırısında öldürüldü

Hamas lideri İsmail Haniye'nin üç oğlu İsrail ordusu tarafından Gazze Şeridi'ndeki Eş-Şati Kampı'na düzenlenen bombalı saldırıda öldürüldü. 

Hamas Lideri İsmail Haniye'nin 3 oğlu ve torunları İsrail saldırısında öldürüldü

Hamas'a yakınlığıyla bilinen Filistin haber ajansı Şihab'ın haberine göre, Hamas lideri İsmail Haniye'nin üç oğlu İsrail ordusu tarafından Gazze Şeridi'ndeki Eş-Şati Kampı'na düzenlenen bombalı saldırıda öldürüldü. Haniye'nin torunları olan çok sayıda çocuğun da saldırıda öldürüldüğü belirtiliyor. İsrail Silahlı Kuvvetleri'nden saldırıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Neler yaşandı?

İsrail'in Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'nda hareket halindeki bir aracı hedef alması sonucu Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin 3 oğlu ve torunlarından bazıları hayatını kaybetti. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre İsrail, Ramazan Bayramı dolayısıyla Eş-Şati Mülteci Kampı sakinleri ve yakınlarıyla bayramlaşmaya giden Heniyye'nin ailesinden birçok kişinin bulunduğu bir aracı hedef aldı. Saldırıda Heniyye'nin ailesinden araçta bulunan herkesin yaralandığı ya da hayatını kaybettiği aktarıldı. Sağlık kaynakları, saldırıda Heniyye'nin Hazım, Amir ve Muhammed isimli oğullarıyla torunlarından bazılarının da yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Haniye'den ilk açıklama

Hamas Siyasi Büro Başkanı  İsmail Haniye'nin oğulları Hazem, Amir, Muhammed ve torunları  Emel, Halid ve Razan, Gazze'deki Sahil Kampı'nda bombardıman sonucu öldürüldü.

Oğullarının ölüm haberini bir hastane ziyaretinde alan ve saldırının ardından açıklama yapan İsmail Haniye şunları söyledi:

Şehitlerimizin mübarek kanı bizi ilkelerimize, mücadelemize, direnişimize ve topraklarımıza bağlılığımızda daha da kararlı kılacaktır. Oğullarımın  ve torunlarımın şehadetiyle bizlere bahşettiği bu şereften dolayı Allah'a şükrediyorum. Bu acılarla ve kanla halkımız, davamız ve ümmetimiz için geleceğimiz ve özgürlük için umut tohumları ekiyoruz. Oğullarım Gazze'yi terk etmedi. Gazze'de kahraman halkımızla beraber cesurca direndiler, mücadele ettiler. Bütün halkımız ve Gazze ahalisi çocuklarının kanlarıyla ağır bedeller ödediler. Ben de onlardan biriyim. Ailemizden 60'a yakın şehidimizi bu mübarek davaya, İslam davasına kurban verdik. Ailemin 60'a yakın ferdi şehid oldu. Filistin halkının bütün şehidleriyle onlar arasında hiçbir fark yok.