Abone Ol

Hamas İsrail'e saldırdı, Erdoğan itidal çağrısı yaptı, muhalefet Filistin'in yanında yer aldı

Hamas'a ait İzzeddin Kassam Tugayları'nın Gazze Şeridi'nden İsrail'e başlattığı saldırıların ardından Türkiye’den siyasetçiler ve siyasi partilerden açıklamalar geldi.

Hamas İsrail'e saldırdı, Erdoğan itidal çağrısı yaptı, muhalefet Filistin'in yanında yer aldı

Kısa sürece İsrail-Filistin çatışmasına dönüşen gerilime dair AKP, CHP ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) benzer açıklamalarda bulunurken Türkiye-İsrail arası normalleşme, iktidarın diline yansıdı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise yaptığı açıklamada terör vurgusu yaptı.

Hamas’ın İsrail’e “Aksa Tufanı” adlı operasyon başlatmasının ardından İsrail-Filistin çatışmasına dair  siyasetçiler ve siyasi partilerden “barış” çağrısı geldi.

Kılıçdaroğlu: Filistin öteden beri hak arayan bir ülke, Filistin halkının yanındayız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP resmi Twitter (X) hesabından yapılan paylaşımda, "Filistin öteden beri hak arayan bir ülkedir. Filistin halkının her zaman yanındayız. Savaş olmasını asla istemeyiz. Demokratik ölçüler içerisinde uluslararası kuruluşların da devreye girerek hem barış sağlaması hem de Filistin'in hakkının teslim edilmesi lazım" dedi.

Erdoğan'dan Hamas-İsrail açıklaması: Tarafları itidalle hareket etmeye çağırıyoruz

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in düzenlediği saldırılarda yaşanan Filistinli sivil can kayıpları nedeniyle, Hamas liderliğinde Filistin'deki silahlı grupların İsrail'e son yılların en kapsamlı operasyonunu başlatmasıyla ilgili taraflara "itidal" çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP'nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde İsrail'de yaşananlara ilişkin olarak konuştu.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın tarihi ve dini statüsünü aşındırmaya yönelik her türlü girişimin, işgalin karşısında durmaya devam edeceğiz.

Bu sabah İsrail'de meydana gelen hadiseler ışığında tüm tarafları itidalle hareket etmeye, gerilimi daha tırmandıracak fevri adımlardan uzak durmaya çağırıyoruz."