Abone Ol

Hamas 260 kişiyi öldürdüğü müzik festivalinden kaçırmıştı: İsrailli Mia Shem'in ilk görüntüleri

Hamas, pazartesi günü Telegram kanalında, esir edilmiş İsrailli bir kadının videosunu yayınladı. Videoda, savaşın başladığı gün esir edilen 21 yaşındaki Mia Shem isimli genç bir kadının tıbbi yardım aldığı görüldü.

Hamas 260 kişiyi öldürdüğü müzik festivalinden kaçırmıştı: İsrailli Mia Shem'in ilk görüntüleri

Mia Shem ailesine kavuşmak istediğini söylerken, videoyu gören ailesi ise yardım istedi. Daha önce de benzer videolar yayınlayan Hamas'ın videosundaki Mia Shem'in, ne zaman videoya alındığı ve hâlâ hayatta olup olmadığı netleştirilmedi.

İsrailli Mia Shem, 7 Ekim'de Sderot'tan döndü ve bir partideydi. Hamas'ın İsrail'e savaş başlatmasının ardından bir daha kendisinden haber alınamadı. 

Hamas'ın Telegram kanalında yayınlanan videoda, İsrailli Mia Shem, ağır yaralandığını ve tıbbi tedavi gördüğünü söyleyerek, şunları dedi:

“Merhaba, ben Mia Shem, 21 yaşındayım, Shoham'lıyım. Şu anda Gazze'deyim. Cumartesi sabahı erkenden Sderot'tan döndüm. Bir partideydim. Elimden ağır yaralandım. Gazze'deki hastanede 3 saat boyunca elimden ameliyat oldum. Benimle ilgileniyorlar, ilaç veriyorlar, her şey yolunda. Sadece beni bir an önce anne babamın, kardeşlerimin yanına getirmelerini istiyorum. Beni mümkün olan en kısa sürede buradan çıkar. Lütfen."

 The Jerusalem Post'ta (Kudüs Potası) yer alan habere göre, 7 Ekim'den beri haber alınamayan Mia Shem'le ilgili 12 Ekim'de bir haber yapan Ordu Radyosu, Mia'nın annesi Keren Shem'in "İhbarlar başladığı andan itibaren cep telefonunu aradım" dediğini aktardı.

Anne Shem, "İhbarlar başladığı andan itibaren cep telefonunu aradım ve telefon saatlerce çaldı ama cevap gelmedi. biliyorum, bir şeyler söylenecek. Kimse beni aramıyordu, Facebook'ta bir paylaşım yaptık. Kızımın kayıp olduğunu bildirmek için elimden geleni yaptım, kimse benimle iletişime geçmedi"
dedi.

 Hamas'ın, pazartesi günü Telegram kanalında, 21 yaşındaki Mia Shem'in videosunu yayımlamasının ardından, aile Shem'in videosunu gördü.

"Yaralı ve korkmuş görünüyor; onu bize göndermelerini sağlayın"

The Jerusalem Post'ta (Kudüs Potası) yer alan habere göre, Mia Shem'in teyzesi Galit, videoyu gördükten sonra İsrail medyasına şunları söyledi:

"Bugün ailesi beni çığlık atarak aradı ve Telegram'daki bir videoda Mia'yı gördüklerini söyledi. Onu gördüm ve rüya gördüğümü sandım. Bütün bunlardan sonra sonunda kızı gördüm. Yaralı ve korkmuş görünüyor ama en azından yaşıyor. Bu çok önemli bir adım ve kızımızı evde istiyoruz. Özgür dünyadaki ülkelerden onun bize dönmesini sağlamalarını talep ediyoruz. Çok yakın arkadaşı Elya Toledano'yla birlikteydi ve hiçbir şey duymadık. Onun hakkında daha fazla bilgi istiyoruz ve iyi olduğunu bilmek istiyoruz."