Abone Ol

Haluk Levent'ten mahkemeye Berfin Özek çağrısı: Elinizi vicdanınıza koyun

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Berfin Özek’e asitle saldırıda bulunarak kasten öldürme suçundan tutuklanan Casim Ozan Çeltik'in yargılandığı davanın 4'üncü duruşması yapılıyor. Duruşma öncesi twitter'dan açıklama yapan Haluk Levent mahkemeye seslenerek, "Elinizi vicdanınıza koyun" dedi.

Haluk Levent'ten mahkemeye Berfin Özek çağrısı: Elinizi vicdanınıza koyun

19 yaşındaki Berfin Özek, Hatay-İskenderun'da evine yürüyerek dönerken eski erkek arkadaşının asitli saldırısına maruz bırakıldı.

Sülfürik asit olduğu düşünülen sıvı, yüzünün bir kısmının erimesine neden oldu, sağ gözünü de kaybetti. Ancak sanık için "Basit yaralama" suçundan ceza istendi.

Bu talebe tepki gösterenler #BerfinİcinAdalet etiketiyle mahkemeye çağrıda bulundu.

Dava ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Haluk Levent mahkeme heyetine "Elinizi vicdanınıza koyun" çağrısı yaptı.

Levent şu ifadelerini kullandı:

Berfin için “basit yaralama” derseniz toplumu yaralarsınız.

Elinde asit olan bir erkek bir genç kızın yüzüne planlayarak asit atıyorsa bu öldürmeye teşebbüstür. Belki ağır yaralama da diyebilirsiniz ama elinizi vicdanınıza koyun.

Bu kızı yaşarken öldürmedik mi?

Haluk Levent'ten mahkemeye Berfin Özek çağrısı: Elinizi vicdanınıza koyun - Resim: 1

NE OLMUŞTU?

Saldırının ardından tutuklanan Casim Ozan Çeltik hakkında, yargılandığı İskenderun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, iddianameyi ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlamasıyla hazırlayan savcı, önceki duruşmada yeni mütalaasında ‘öldürme kastının’ olmadığına dair hukuki değerlendirme yaptı. Çeltik’in ‘kasten yaralama’ suçundan ceza alması talep edildi.