Abone Ol

Halkın Yüzde 57,5'i Ucuz Ürün Bulmak İçin Market Market Dolaşıyor

Yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşlar ucuz ürünlere daha çok yöneliyor. Tüketici Birliği Federasyonu'nun (TBF) Ağustos 2022'deki “Ucuzun Peşinde” kamuoyu araştırmasını yayımladı.

Halkın Yüzde 57,5'i Ucuz Ürün Bulmak İçin Market Market Dolaşıyor

Buna göre Tüketicilerin yüzde 70.9'u indirimleri takip ederek tasarruf edebileceklerine inanırken, yüzde 57,5'i alışveriş öncesinde ucuz ürün bulmak için market market geziyor.

Ayrıca tüketicilerin yüzde 59.8'i indirimli fiyatlardan yararlanmak için sıklıkla ya da her zaman birden fazla marketten alışveriş yaptıklarını ifade ediyor.

Sözcü'den Taylan Büyük Şahin'in haberine göre araştırmaya katılan tüketicilerin yüzde 74,1'i market alışverişi sırasında indirimli ürünlere dikkat ediyor. Tüketicilerin yüzde 50,8'i market raflarında ürünlerin fiyatını karşılaştırırken, yüzde 48'i etikette yazan fiyattan ürünü almak yerine indirime girmesini bekliyor.

"Fiyat karşılaştırmasını en çok genç tüketici yapıyor"
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süphan Nasır ve Doktorant Özge Seskir Güvendik tarafından yapılan araştırmada görüşlerine yer verilen Nasır "18-24 ve 25-34 yaş aralığındaki genç tüketiciler market alışverişlerinde indirime en çok dikkat edenler arasında. Genç tüketiciler market alışverişlerinde fiyat indirimi varsa düzenli olarak satın aldıkları markayı değiştirip indirimdeki markayı tercih ediyor. Ankete katılan genç tüketiciler en ufak bir ürünü alırken bile market raflarındaki fiyatları karşılaştırıp kontrol ettiklerini belirtmişlerdir." dedi.