Abone Ol

Halkbank Reklamı Hakkında Ajanstan Açıklama: Geçen Yıl Çekilmiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat" planı açıklaması ardından Halkbank'ın yayınladığı reklam tepki çekmişti. Reklam ajansından konu hakkında açıklama geldi.

Halkbank Reklamı Hakkında Ajanstan Açıklama: Geçen Yıl Çekilmiş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat" ürününü açıklamasından 24 saat geçmeden Halkbank'ın yayınladığı reklam filminin ardından başlayan tartışmalar sonrası Renosans Reklam Ajansı'nın sahibi Sedat Tunç, "Bu reklam 17 Ocak 2021 Pazar günü, karlı bir İstanbul gününde Fişekhane'de çekildi" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pazartesi günü yeni ekonomi tedbirlerini duyurmasından bir gün sonra Halkbank'ın yayınladığı reklam filmi tartışma yarattı.

Halkbank, söz konusu reklamı, Twitter hesabından, "Paramızın gücüne güveniyoruz! Halkımızın Bankamızda değerlendirdiği Türk Lirasının her kuruşunu Üreten Türkiye için kocaman bir desteğe dönüştürmek en temel görevimiz: Ne mutlu bize! Bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin sembolü Türk Lirası ile halkımız kazanıyor, ülkemiz büyüyor!" notuyla paylaştı. Reklam için yazılan metin de Erdoğan'ın açıkladığı ekonomi tedbirlerine gönderme olarak algılandı.