Abone Ol

Halk TV’nin ekran yüzü sosyal medyadan isyan etti! Sessiz kalmak mümkün değil…’

Halk TV'nin ekran yüzlerinden Remziye Demirkol, kanalda yaşananlara isyan etti ve “Sessiz kalmak mümkün değil” dedi.

Halk TV’nin ekran yüzü sosyal medyadan isyan etti! Sessiz kalmak mümkün değil…’

Gazeteci ve programcı Sorel Dağıstanlı, 5 yıldır görev yaptığı Halk TV ile yollarını ayırdığını açıkladı. Dağıstanlı, ayrılık kararının gerekçesi olarak gazeteci Seda Selek hakkında yaptığı sosyal medya paylaşımını gösterdi.

Halk TV'de 'fikir özgürlüğü' krizi! Ünlü ekran yüzünden 'sitemli' veda!Medya
Gazeteci Özlem Akarsu Çelik, bir dönem çalıştığı Halk TV'yi yaşananlar üzerinden topa tutarken kanalda "Manşet 15" programını sunan Remziye Demirkol da tepki gösterdi.

Özlem Akarsu Çelik Halk TV’yi topa tuttu! ‘Cennet vadeden bir cehennem…’Medya
“Gelinen noktada sessiz kalmak mümkün değil” diyen Remziye Demirkol, “İktidarın yarattığı değişimden en büyük payı medya aldı. Küçültülen ve köşeye sıkıştırılan muhalif medya hem patronlar hem de çalışanlar açısından “hayatta kalma” dürtüsüyle hareket edilen, ilke ve vicdan başta olmak üzere pek çok şeyin sırayla feda edildiği, varlığıyla çelişkili bir alana dönüştü. Hayatta kalma hedefi, gücünü en çok da ayağını çalışanların meslek aşkına, çaresizliğine ve omurgalı durma çabasına basarak aldı. Değer terazisi şaştı, bizim için mesele para olmadı hiçbir zaman, değersizleştirme oldu. Patronların anlamadığı diğer sektörlerin aksine gazetecinin çalıştığı kuruma da muhalif olabileceği, editoryal bağımsızlığın bu mesleğin doğası olduğudur. İktidara muhalefet etme riskini almış olanlar patronlarına mı etmeyecekler? Öte yandan Halk TV’nin patronunu aşan bir kimliği vardır ve bu kimlik “yangına bir damla su dökebilir miyim?” diye çabalayan, bir “söz” söylemenin derdine düşmüş insanların emeğinden oluşur, samimidir. Çelişki gibi sunulan, kendi hak talebini bu amaçla ertelemektir özünde, benim için öyle en azından, sıra da bize hiç gelmez bu arada” ifadelerini kullandı.


Sözlerinin devamında Seda Selek ve Sorel Dağıstanlı için ‘yalnız değilsiniz’ mesajı veren sunucu, “İktidar cenahından, bu iklimi kendileri yaratmamış gibi laf söyleme sırasına girmiş olanlar siz elinize tutuşturulan ortak manşetlerle ilgilenin, kenara çekilin, çekirdeğinizi çitleyin, siz dünya yanarken çekirdek çitlemeyi iyi bilirsiniz…” diye yazdı.