Abone Ol

Halis Toprak'ın 18'lik eşi Nazlıcan neden ölmek istedi?

Halis Toprak'ın geçtiğimiz yaz evlendiği 18 yaşındaki genç eşi intihara kalkıştı. Peki bu olayın nedeni neydi? İşte yanıtı

Halis Toprak'ın 18'lik eşi Nazlıcan neden ölmek istedi?

Halis Toprak genç eşi Nazlıcan Tağızade'ye 'Beni boşa, senden kurtulmak istiyorum' diye baskı yapınca genç kız Toprak'ın tansiyon ilaçlarını içip canına kıymak istedi. Genç kızı hastaneye şoför götürdü.

Toprak ailesi önceki akşam intihar şokuyla sarsıldı. 72 yaşındaki Halis Toprak'ın Kars'taki otelinde görüp, beğenip, evlendiği eşi Nazlıcan Tağızade Toprak, bir kutu hap içerek intihara kalkıştı. Halis Toprak'ın şoförü tarafından İstinye Devlet Hastanesi acil servisine baygın olarak kaldırılan Nazlıcan midesi yıkanarak kurtarıldı. Geceyi hastanede geçiren genç kadın sabaha karşı taburcu edildi. Toprak ailesine yakın bir kişi Nazlıcan Tağızade'yi intihara sürükleyen olayları şöyle anlattı: "Halis Toprak, Nazlıcan'ı büyük vaatlerle kendine eş yaptı. Kıza ve ailesine çeşitli imkanlar sağlayacaktı. Ama verdiği hiçbir sözü tutmadı. Kızlarıyla da mahkemelik olunca hepten çıldırdı. Nazlıcan'a evin içinde kölesi gibi davranmaya başladı.

"Gençliğimi bitirdin"

Kızcağızı parasıyla satın aldığını sanarak sürekli hakaretlerde ve rencide edici sözlerde bulundu. Çünkü bu evlilikle rezil olduğunu düşünüyordu." Aynı yakını Halis Toprak'ın Nazlıcan'a sürekli 'Beni boşa, senden kurtulmak istiyorum' diye baskı yapmaya başladığını söyledi. Nazlıcan'ın da Toprak'a "Seni zorla bulup almadım. Boşanacağım ama bana imkanlar sağla. Hayatımı mahvettin, gençliğimi bitirdin. Bu evden çıktığım zaman ne yapacağım, istikbalimle oynadın. Geleceğimi güvence altına alacak bir şey yap, bu evde bir dakika bile durmam" diye cevap verdiğini söyledi. Ailenin yakın olayla ilgili şunları kaydetti: "Ancak Halis ağa Nazlıcan'ın bu isteğini yerine getirmiyordu. Her gün aralarında bu yüzden tartışma oluyordu. Kız bu yüzden odasından dışarıya çıkmıyordu. Cumartesi akşamı da 8.30 gibi yine buna benzer bir tartışma olmuş. Kız dayanamış odasına çıkmış. Halis Toprak'a ait tansiyon ilaçlarını içerek intihar teşebbüsünde bulunmuş.

Yatağından bile kalkmadı

Kızın annesi Şehrinaz evin müştemilatında kaldığı için durumdan haberi yok. Kızı yarı baygın olarak evde çalışanlar görüp, Halis Toprak'a söylüyor. O da şoförüne talimat verip, hastaneye gönderiyor. Sonra anneye haber veriyorlar. Tabii panik yapmasın diye 'kızının tansiyonu düşmüş, hastaneye kaldırdılar'diyorlar. Anne de apar topar hastaneye gidiyor. Tabi Halis Toprak ortalarda yok, evinde uzanmış, dinleniyor. Kıza İstinye Devlet Hastanesi'nin acil servisine kaldırıyorlar. Midesi yıkanıyor. Çocuk şubesinden gelip, olayla ilgili tutanak tutuluyor. Kız 'ailevi sorunlarım var, bu yüzden hap içtim' diyor. Sabaha karşı da taburcu ediliyor. Bütün bu yaşananların üzerine Nazlıcan eve getirildiğinde Halis Toprak şoförüne ne soruyor dersiniz; 'Hastaneye ne kadar ödedin?'Kızın sağlığını filan sorduğu yok."