Abone Ol

Halil Falyalı'nın Eşi Özge Taşker Falyalı ilk Kez Konuştu

KKTC'de silahlı saldırıda öldürülen Halil Falyalı'nın eşi Özge Taşker Falyalı mahkemede ifade verdi. İstanbul'daki davada yargılanan sanıklardan şikayetçi olan Falyalı "Davamızın peşindeyiz" dedi.

Halil Falyalı'nın Eşi Özge Taşker Falyalı ilk Kez Konuştu

Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker'in ifşalarıyla gündeme gelen ve 8 Şubat 2022'de KKTC'de uğradığı silahlı saldırıda ölen ‘yasa dışı bahis ve kumarhane’ patronu Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş'ın katil zanlılarının yargılandığı dava İstanbul 36'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor.


Mahkemenin 6 Ekim 2022 tarihli ilk duruşmada verdiği ara karar gereğince, müştekiler Özge Taşker Falyalı, Svetlana Gulua ve bir kısım tanıkların beyanları KKTC Girne Kaza Mahkemesi'nde alındı.

Gündem Kıbrıs'ın haberine göre Halil Falyalı'nın eşi Özge Taşker Falyalı müşteki sıfatıyla ilk kez ayrıntılı beyanda bulundu. Sanıklar Mustafa Söylemez, Mehmet Faysal Söylemez, Cengiz Şener, Metin Süs, Abdürrahim Çelik, Ender Yıldız'dan şikâyetçi olan Falyalı, devam eden kamu davasına katılmak istediğini, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep ettiğini söyledi.

Mahkeme çıkışı kısa bir açıklama yapan Özge Taşker Falyalı “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve İstanbul’da eşime düzenlenen suikastın davaları görülmektedir. Bugün İstanbul’da sürmekte olan davamız için ek ifadede bulundum. Davamızın peşindeyiz. Yargıya olan güvenim sonsuzdur. Tüm polislerimize savcılarımıza avukatlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum. Eşim için çocuklarımın geleceği için yargıya güveniyorum” dedi.

Davanın ikinci duruşması 15 Aralık 2022'de İstanbul 36'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.