Abone Ol

Hakan Ural'a Cahil Diyen Fatih Altaylı'ya Sabah Gazetesi'nden Yanıt Geldi

Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın Montrö Boğazlar Sözleşmesi hakkında konuşan Hakan Ural için "Cahil" ifadesi Sabah Gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ'dan eleştiri aldı.

Hakan Ural'a Cahil Diyen Fatih Altaylı'ya Sabah Gazetesi'nden Yanıt Geldi

Fatih Altaylı, magazinci Hakan Ural'ın  Montrö Boğazlar Sözleşmesi'yle ilgili yorumu hakkında "Zır ötesi cahil. Söylediği her şey yanlış" demişti. Bu sözlere Sabah Gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ'dan yanıt geldi.

Aytuğ "Tek Hakan siz misiniz?" başlıklı yazısında yazısında, "Hakan Ural'ın halk nezdinde 'karşılığı' olduğunu da gözlemliyorum. Bu nedenle sevgili Fatih Altaylı'nın bu kez topa fazla sert girdiğini düşünüyorum. Bu yaklaşım, demokrat bir yazarı "Benim oyumla dağdaki çobanın oyu bir mi?" çizgisine taşır, Allah korusun... Montrö'yü ve Amiraller Bildirisi'ni, sadece akademisyenlerin tartışabileceğini ileri sürmek, sıradan vatandaşların ağzına bant yapıştırmak, her şeyden önce demokrasinin ruhuna aykırıdır" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Hakan Ural'ın programa iyi hazırlandığını savunan Aytuğ, "Programa çıkmadan önce okuyor, inceliyor, uzmanlardan görüş alıyor. Ortaokul mezunu olması, bir insanın herhangi bir konuda görüş ileri sürmesine engel olmamalı diye düşünüyorum. Tabii ki eğitim insanı donatır. Ama Anadolu, okul yüzü görmemiş 'bilgelerle' dolu. Örnek mi? Alın size Aşık Veysel... Tabii ki Hakan Ural ile Veysel'i teraziye koyacak kadar aklımı yitirmedim. Derdimin ne olduğunu anlamış olmalısınız diye umuyorum." diyerek sözlerini sürürdü.