Abone Ol

Hakan Ural, Beren Saat'i Hedef Aldı: Hiç Bu Toplara Girme, Altında Kalırsın!

Hakan Ural, EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi'nde ''İklim Elçisi'' plaketi verilen Beren Saat'in konuşmasını hedef alarak, "Hiç bu toplara girme altında kalırsın" dedi.

Hakan Ural, Beren Saat'i Hedef Aldı: Hiç Bu Toplara Girme, Altında Kalırsın!

Beren Saat'in iklim zirvesindeki yaptığı konuşma günün en çok konuşulan konuları arasına girdi. "Öğrencilik dönemimde başörtüsünün üstüne peruk takmak zorunda kalan sınıf arkadaşlarım oldu ve geçen yıllar içinde eğitim eşitliğinin sağlanmasına hepimiz çok sevindik" diyerek sözlerine başlayan Beren Saat konuşmasında "Fakat sonrasında ‘kadının giysisi siyasete malzeme yapılıyor, eğitim sistemimiz geriliyor, kadın bakanlığı kapatılıyor, kadınlar haklarını sistematik bir şekilde kaybediyor’ diye rahatsızlıklarımızı dile getirdiğimizde ‘köprülere, yollara bak ne kadar iyi çalışılıyor’ cevabını aldık. Basında, sanatta sansüre isyan ettiğimizde ‘yüzümüzü hep Batı’ya döndük şimdi birazcık da Doğu’ya bakalım’ denildi. O günlerde harekete geçebilecek pek çok kişi göz yumduğu için bugün ülkemizin en değerli üniversiteleri saygınlığını yitiriyor."
Beren Saat: Rahatsızlıklarımızı söylediğimizde 'köprülere, yollara bak' denildi" sözleriyle gündeme geldi.

"KONUŞMA ÇÖP"

Hakan Ural Beren Saat'in sözlerini duyunca çıldırdı. "Beren’in konuşması çöp" diyen Hakan Ural açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Sana bunu kim verdi, siyaset yapıyorsun. Oysa iklim. Devletin hizmetlerini küçümsemek için neden bilmiyorum. Sen gerçekten Türkiye tarihini biliyor musun? Senin Teknofest'ten haberin var mı? Hiç bu toplara girme altında kalırsın."