Abone Ol

Hakan Sabancı'nın Mesajları İfşa Etmişti: Aygün Aydın Tutuklandı

Hakan Sabancı’nın mahkemeden aldığı uzaklaştırma kuralını defalarca ihlal eden Aydın tutuklandı.

Hakan Sabancı'nın Mesajları İfşa Etmişti: Aygün Aydın Tutuklandı

TV100'de yer alan habere göre, geçtiğimiz aylarda Hakan Sabancı ile yaşadığı ilişki sırasında birbirlerine gönderdikleri mesajları ifşa eden Aygün Aydın, Sabancı'nın mahkmeden aldığı uzaklaştırma kararını ihlal ettiği için tutklanarak cezaevine gönderildi.

Aygün Aydın, Metris Cezaevi'nde 3 gün kalacak.

Öte yandan Aygün Aydın'ın diğer suçlar nedeniyle de 15 gün hapis cezası bulunduğu ve itiraz süresinin dolmasının ardından bu cezaların da infaz edileceği açıklandı.

İşte Aygün Aydın hakkındaki karar:

''Aygün Aydın’ın instagram isimli sosyal paylaşım sitesinde yer alan şahsi hesabından Hakan Sabancı ile arasında geçtiğini iddia ettiği bir kısım mesaj içeriklerini yayımlaması ile başlayan süreçte Aygün Aydın’ın özellikle instagram hesabı üzerinden Hakan Sabancı ve Sabancı ailesine yönelik olarak gerek yazılı gerekse sözlü olarak yaptığı ve içerikleri itibariyle suç teşkil eden paylaşımları için Hakan Sabancı vekilleri tarafından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş ayrıca İstanbul 1. Aile Mahkemesinden 30.04.2021 tarihinde Aygün Aydın hakkında, Hakan Sabancı’nın kendisine, konutuna ve iş yerine yaklaşmaması, herhangi bir iletişim aracı ile Hakan Sabancı’yı rahatsız etmemesi ve hiçbir şekilde Hakan Sabancı’ya yönelik; tehdit ve hakarette bulunmaması, aşağılayıcı ve küçük düşürücü sözler sarf etmemesi için tedbir kararı alınmıştır.

Ancak Aygün Aydın bu tedbir kararını pek çok defa ihlal Etmiş, Haksan Sabancı’nın avukatları bu defa tedbirin ihlali nedeniyle hapis cezası verilmesi için tekrar İstanbul 1. Aile Mahkemesine başvurmuş ve mahkeme Aygün Aydın hakkında 20.05.2021 tarihinde verdiği karar ile Aygün Aydın’ın ilk aşamada 3 gün zorlama hapis cezası ile cezalandırılmasına karar vermiş ve ihlallerin devamı halinde 15 günden az olmamak üzere yeni hapis cezaları vereceğini de Aygün Aydın’a hatırlatmıştır.

Aygün Aydın’ın ihlalleri sürdürmesi üzerine daha sonra ayrıca 15 gün daha hapis cezası verilmiştir. Verilen 3 günlük hapis cezası ile ilgili itiraz süresinin dolması üzerine mahkemenin kararı 29 Haziran’da kesinleşmiş ve daha sonra hapis cezasının infaz edilmesi için Aygün Aydın hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır.

Yakalama kararı neticesinde Aygün Aydın 9 Temmuz’da cezaevine sevk edilmek üzere yakalanmıştır. Aygün Aydın’ın sonraki ihlallerinden kaynaklı 15 günlük hapis cezası da gerekli itiraz süresinin dolmasının ardından infaz edilecektir.

Diğer taraftan Hakan Sabancı’nın avukatları tarafından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusuna ilişkin soruşturma da devam etmektedir. Aygün Aydın’ın bu dosyada da yakın zamanda ifadesinin alınması beklenmektedir.''