Abone Ol

Hainler işbaşında!!! Anafartalar çarşısına katliam saldırısı!!! VİDEO

Ankara Ulus'ta Anafartalar Çarşısı'nın girişinde canlı bombanın saldırısıyla meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 6 kişi öldü, 60'ın üzerinde kişi yaralandı.

Hainler işbaşında!!! Anafartalar çarşısına katliam saldırısı!!!...

Ankara'nın en meşhur alışveriş merkezlerinden biri olan Ulus'taki Anafartalar Çarşısı'nın girişinde saat 18.50 civarında büyük bir patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte çarşının içinde ve dışında tam bir can pazarı yaşandı.

Dehşetli patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi gönderildi. Alışveriş merkezindeki tüm camlar kırılırken, binanın içinde çökmeler meydana geldiği bildirildi.

İNSANLAR YANDI

Çarşıda esnaflık yapan Mehmet Yılmaz, olay sırasında yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Patlama sesiyle birlikte yola çıktıklarını ve sesle birlikte alev çıktığını gördük. Bu sırada bir kişinin yandığına tanık olduk. Üzerine kilim örterek ve suyla söndürmeye çalıştık."

Patlama sırasında çarşının önündeki otobüs durağının çok kalabalık olduğunu ifade eden Yılmaz, 40'a yakın yaralıyı araçlarla hastanelere gönderdiklerini kaydetti. Yılmaz, bu sırada kopan kol ve bacaklar gördüğünü, patlama nedeniyle yer yer çöküntü olan iki mağazadan da bazı kişilerin çıkaramadıklarını bildirdi.

Ugur Öztürk adındaki bir diğer görgü tanığı da patlamayla birlikte camların geniş bir çevreye yayıldığını siyah dumanlar çıktığı ifade etti.

Parçalanan bir kişiyi gördüğünü anlatan Öztürk, 7-8 yaralının da çevrede bulunan esnaf ve polisler tarafından arabalara bindirildiğini kaydetti.

CANLI BOMBA ŞÜPHESİ

Bomba ekipleri ikinci bir bomba araması yaptı. Hatta bu yüzden itfaiye ekipleri bir süre olay yerinden uzaklaştırıldı.
Patlamanın ilk Meclis binasının karşısındaki bir alışveriş merkezinde meydana geldiği bildirildi.

Bir polis kaynağı patlamaya A4 tipi bir bombanın neden olduğunu bildirdi...

Patlamanın meydana geldiği sırada olay yerinde bulunan çok sayıda kişinin yaralandığı ve ambulanslar beklenmeden sivil araçlarla hastanelere taşındığı öğrenildi.

Bazı görgü tanıkları patlamanın alışveriş merkezinin yan tarafındaki otobüs duraklarında meydana geldiğini öne sürdü.
Olay yerinde parçalanmış durumda yaralılar ve cesetler olduğu da gelen haberler arasında...

Olay yerine ilk gelen yetkili Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin oldu. Şahin'in şaşkın ve üzgün olduğu gözlendi.

Ankara Ulus'taki patlamının ardından olay yerine gelen Ankara Valisi Kemal Önal ilk belirlemelere göre 20 kadar yaralı olduğunu ancak, patlamanın nedeninin belirlenemediğini söyledi. Önal, patlamının çarşının önünde bulunan durakla çarşı giriş kapısı arasında gerçekleştiğini söyledi. Emniyet yetkililerinin söz konusu alandan numune topladığı görüldü.

Önal Şunları söyledi:

"Öncelikle Ankaralılara ve tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Yaklaşık yarım saat önce Anafartalar Çarşısı önüde bir patlama ihbarı aldık ve öncelikle trafiği düzene sokup ambulansları geçirdik, güvenlik koridoru oluşturuldu. Yaralılarımız var, süratle hastanelere sevkedildi ve tıbbi tedavinin yanı sıra teknik ekipler de inceleme yapıyor, operasyonumuzu sürdürüyoruz.

Çeşitli ağırlıkta 20 civarında yaralımız var. Ekipler hastanelerle irtibat halindeler, gerekli tıbbi tedaviler yürütülüyor. Teknik ekip de büyük bir ciddiyetle işi yürütüyor. Onların kararını saygıyla bekleyeceğiz."

Ulus'taki patlamanın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ile beraber olay yerinde incelemelerde bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın açıklaması:

En hareketli saatte yaşanan bu olayı kınıyorum. Terörün ne zaman nerede nasıl vuracağı belli olmayan bir fenomen olduğunu söylemiitik. Bu olaylar, daha güçlü şekilde dayanışma içierisnde teröre karşı birlik olmalıyız. Terör tüm dünyada nasıl neticeler aldığını hep görüyüoruz. Teröre karşı mücadele platformu oluşturulmalıdır. Hükümet olarak tüm birimlerle, toplantılar yaptık. Biri Pakistanlı olmak üzere 4 ölü, 60 yaralımız var. Bunların 4'ü Pakistanlı.

Ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar idliyorum. Birazdan hastaneye gidip ziyaret edeceğim. Hükümet olarak adımlar atılacak. Patlamanın tam nedeni henüz belli değil. İsim açıklamak propaganda yapmaktır. Sonuna kadar hep birlikte, tüm kurumlarla bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Hükümet olarak tüm bağlantıların üzerinde duruyoruz. Teknik ekipler çalışma yapıyor. Bilgileri ilgili arkadaşlar sizlere bildirecek.

Ulus'taki patlamanın ardından CHP Genel Başkanı Baykal'ın başkanlığındaki CHP heyeti olay yerine gidiyor.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, incelemelerde bulunmak üzere olay yerine geldi. Orgeneral Büyükanıt, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun'la olay yerinde Ankara Valisi Kemal Önal'dan bilgi aldı

Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt da olay yerinde incelemelerde bulunuyor. Genelkurmay Başkanı Büyükanıt olay yeri incelemesi sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada bu tip olayların olabileceği uyarısında bulunduğunu, Olay yerinin durumun çok kötü olduğunu dile getirerek " Türkiye çok dikkatli olmak durumundadır" dedi.

Olayla ilgili polis 7 kişiyi gözaltına aldı.