Abone Ol

Hackerlar mesaj yolladı: Parayı verin, diziyi kurtarın!

Televizyon tarihinin en çok merak edilen dizisi Game of Thrones'u yayınlayan HBO, dizinin final sezonunda hacker'ların eline düştü.

Hackerlar mesaj yolladı: Parayı verin, diziyi kurtarın!

Önceki gün hackerlar, HBO’dan çalınan belgeleri sızdırarak verileri kamuoyuyla paylaştı.

Mr Smith lakaplı hackerlar Bitcoin olarak milyonlarca dolar fidye isterken, HBO’nun başkan yardımcısı Leslie Cohen’in programlar hakkındaki detayları ortaya çıkarken, Game of Thrones’un gelecek haftaki bölümü de sızan veriler arasında yer aldı.

İngiltere’nin çok okunan haber sitesi dailymail.com verilere ulaşsa da gelecek bölümlerin senaryolarını ve çalınan verileri okuyucularıyla paylaşmadı.

Hackerlar yayınladıkları video mesajında, “Biz başarılı bir biçimde bizim için en zor hedef olan HBO’nun ağına girdik. 6 ay boyunca sızmak için uğraştık” ifadesini kullandı.Daha önce bir kez daha verileri sızdıran hackerlar, “HBO bize fidye vermezse HBO’nun sadece Game of Thrones dizisini değil, gelecekteki bütün dizi ve filmleriyle birlikte gizli yazışmalarını dünyayla paylaşacağız” açıklamasını yaptı.

Mr Smith lakaplı hacker ya da hackerlar, sızıntının durdurulması için en az 6 milyon dolar istedi. Hackerlar bu parayı, BitCoin biriminden istedi.