Abone Ol

Habertürk'te ceza yiyen o programa neden ara verildi?

Haftaiçi her sabah 08.45-11.00 arasında Habertürk ekranlarında izleyici ile buluşan Para Gündem programına ara verildi.

Habertürk'te ceza yiyen o programa neden ara verildi?

Kararı programın sunucusu Ebru Baki duyurdu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) son toplantısında ağırlıklı olarak yeni tip koronavirüse (Kovid-19) ilişkin yayınları mercek altına almış ve Habertürk'te Ebru Baki’nin sunduğu "Para Gündem" programına ceza kesmişti.

Habertürk'te ceza yiyen o programa neden ara verildi? - Resim: 1

RTÜK, "Hiçbir otorite tarafından teyit edilmemiş bilgilerin gerçeklik ve doğruluk ilkelerine aykırı bir şekilde izleyiciye aktarılması"nı cezaya neden olarak gösterirken, ünlü sunucu bu ceza karşısında “En azından bu kadar emek ceza ile sonuçlanmasaydı takdir, teşekkür beklemiyoruz ama bir de üzerine ceza yedik. Herkesi vicdanı ile baş başa bırakıyorum. Çok haksız, adaletsiz buldum. Canım yandı” açıklaması yapmıştı.

Baki bugün kişisel twitter hesabından bir açıklama yaparak programın bir süre olmayacağını duyurdu. Açıklamada, “Bir süre program olmayacak, Sonrası için sizi bilgilendireceğim. Sizinle olmak hep güç veriyor. Sağlıkla kalın... İyi olun” ifadeleri kullanıldı.

Para Gündem programının yorumcusu ve açıklamalarıyla çok tartışılan Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir’den de twitter’dan bir açıklama geldi. Aydemir paylaşımında şu mesajı verdi: “Çok kıymetli Habertürk izleyicileri ve Para Gündem müdavimi kadirşinas izleyicilerimiz; herhangi bir sorun yok. Pandemi nedeniye programa kısa süre ara verdik. Sizleri habersiz bırakmayacağız ve en kısa sürede yine bir arada olacağız. Desteğiniz ve ilginiz için sonsuz teşekkürler.

Her iki isimin de programa ara verildiği yönündeki açıklamalarının ardından kulislerden farklı iddialar geldi. İddialardan ilki yenilen cezanın kurumda gerginliğe neden olduğu ve programın geri dönme şansının çok az olduğu. Para Gündem ekibine yönelik öne sürülen bir diğer iddia ise Ebru Baki’nin kişisel instagram hesabından yaptığı paylaşımın sevenleri tarafından koronavirüse yakalandığı şeklinde yorumlanması.

Habertürk'te ceza yiyen o programa neden ara verildi? - Resim: 2