Abone Ol

Habertürk Yazarı Gergerlioğlu Olayını Ahmet Kaya'ya Yapılanlara Benzetti

Habertürk Yazarı Sevilay Yılman milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'na AKP'li Alpay Özalan tarafından yapılan hareketi 90'lı yıllarda sanatçı Ahmet Kaya'ya yapılanlara benzetti.

Habertürk Yazarı Gergerlioğlu Olayını Ahmet Kaya'ya Yapılanlara Benzetti

Habertürk Yazarı Sevilay Yılman bugünkü yazısında 90 yıllarla benzerlik kurdu. Yılman, Gergerlioğlu'nu meclisten çıkartmak için yaşananları Ahmet Kaya'ya magazin gecesinde yaşatılanlarla benzetti.

''Gergerlioğlu’nun meclisten çıkmamak için direnç gösterdiği sıralarda üzerine vazife olmamasına rağmen AK Parti Milletvekili Alpay Özalan’ın Gergerlioğlu’nu yaka paça dışarı atmak için sergilediği o şov anları.

Sanırım öfke dolmama neden olan esasında o sahneydi.

Habertürk Yazarı Gergerlioğlu Olayını Ahmet Kaya'ya Yapılanlara Benzetti - Resim: 1

Niyeyse… Özalan’ın o hayt huyt halleri bir an gözümün önüne magazin gazetecileri gecesinde Ahmet Kaya’ya yapılanları getirdi.

Sanki Gergerlioğlu Ahmet Kaya idi, Alpay Özalan da küfür ve hakaretler eşliğinde ona çatal, bıçak fırlatanlardan biri…

Galiba o anlar beni 30 yıl önceye döndürmüştü ki ilk yazdığım yazıda ne yazdığımı bilmez bir ruh halindeydim.''

NE OLMUŞTU?

12 Şubat 1999'da Magazin Gazetecileri Derneği'nin gecesinde sahneye çıkarak ödül alan Ahmet Kaya, şarkısına Kürtçe klip hazırlayacağını açıklayınca aralarında Serdar Ortaç'ın da bulunduğu bir grup tarafından protesto edilmişti. Kaya'ya tepkileri artmış, üzerine çatal bıçak fırlatanlar olmuştu.

 Ahmet Kaya, Magazin Gazetecileri Derneği'nin 10 Şubat 1999'de düzenlediği "Yılın En İyi 10 Müzik Yıldızı Yarışması" ödül töreninde "Kürtçe şarkı söylemek, klip çekmek istiyorum" demişti.

Bunun üzerine Serdar Ortaç sahneye çıkıp Sibel Can'ın "Padişah" şarkısını değiştirerek "Bu devirde kimse sultan değil, hükümdar değil, padişah değil / Atatürk yolunda tüm Türkiye / bu vatan bizim / ellerin değil" şeklinde okumuş, ardından 10. Yıl Marşını söylemişti. Salondakiler Ahmet Kaya'yı protesto etmiş, hatta çatal bıçak fırlatanlar olmuştu.

Bu olayın ardından Ahmet Kaya, yurtdışına gitmeyi tercih etmiş ve 16 Kasım 2000 sabahı geçirdiği bir kalp krizi sonucu Paris'te hayatını kaybetmişti.