Abone Ol

Habertürk TV yalan haber mi yaptı? KKTC'den tepki

Habertürk TV'de yayınlanan bir haberde, “Habertürk ambulans uçakta” denilerek, “Kovid hastaları KKTC’den Türkiye’ye getirildi” ifadelerine ve görüntülerine yer verildi. Bu haberi ise, KKTC'li yetkililer yalanladı.

Habertürk TV yalan haber mi yaptı? KKTC'den tepki

Habertürk ekranlarında dikkat çeken bir habere imza atıldı.

Haberde, “Habertürk ambulans uçakta” denilerek, “Kovid hastaları KKTC’den Türkiye’ye getirildi” ifadelerine ve görüntülerine yer verildi.

İki hastanın Türkiye'ye getiridiğini ifade eden haber, tartışmaları da beraberinde getirdi. Zira, KKTC'de günlerdir bir vakaya rastlanmazken, ülkede aylardır da sınır kapıları kapalı durumda...

Habertürk'te yer alan haberi ise, KKTC'li yetkililer yalanladı.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Kıbrıs Postası'nda yer alan habere göre, KKTC Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, Habertürk'teki yapılan haberin gerçekliği yansıtmadığını açıkladı. Bahsi geçen hastanın vaskülit tanısı ile tedavi gördüğünü, ailesinin isteğiyle Türkiye’ye gönderildiğini, covid vakası olmadığını kaydeden Bakan Pilli, hastaya gerekli covid testlerinin yapıldığını, test sonuçlarının negatif olduğunu belirtti.

Şu anda KKTC'de herhangi bir vakanın olmadığını vurgulayan Bakan Pilli, vakaların Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandığını, resmi olmayan haberlere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan da söz konusu haberle ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Atakan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Doğrudur 2 hastayı almak üzere Ercan’a bir ambulans uçak geldi. Ancak iki hastanın da hastalıkları farklı. Uçuş öncesi yapılan PCR testleri negatif. Kısacası hastalar Kovid-19 hastası değil” dedi.