Abone Ol

Habertürk o karikatürü açıkladı! Yiğit Bulut'u neden çizdik?

Pazartesi Gazete Habertürk'te günün bomba geyiği haline gelen karikatür için açıklama geldi.

Habertürk o karikatürü açıkladı! Yiğit Bulut'u neden çizdik?

Gazete Habertürk'te günün bomba geyiği haline gelen karikatür için açıklama geldi. Medya sitelerinin gündeme getirip ulusal basına taşırdığı haber, Yiğit Bulut ile Başbakan Erdoğan arasındaki ilginç diayaloğa dikkat çekmişti. Başbakan'ın Bulut'a 'Akıllı ol, jöleyi bırak' diyordu. Karikatür, Altaylı'nın Bulut'a attığı bir gol olarak yorumlanmıştı. Anlaşılan yorumlar Habertürk'te hayli tartışma konusu olmuş.

Çünkü o karikatürün çizeri Mehmet Çağçağ akşam saatlerinde habertürk.com'a bir açıklama yaparak yorumlara cevap verdi. Çağçağ yapılan iddiaları yalanlarken o karikatürü neden ve nasıl çizdiğini de anlattı.

İşte o açıklama:

Odamda günlük çizimimi bitirmiştim Medya Grup Başkanı Kenan Bey ziyarete geldi.

Arkasından Güntay Şimşek, sonra Yiğit Bulut da odaya girdi. Yiğit'in Başbakan ile Habertük Sansürsüz Özel'de yapacağı tartışma üzerine muhabbet edilmeye  başlandı.

Odada duvarımda asılı olan kendimle dalga geçtiğim ve Habertük'teki ilk gün karikatürünü Yiğit'e uyarladım. O karikatürde Başbakan ilk gün odamdan içeri kafasını uzatmış, bana "Bismillah de!..akıllı ol!.. dikkatli çiz!" diyordu. Bu espriyi Yiğit'e uyarladım ve Yiğit de dahil güldük.

Bu karikatürün esprisinden Yiğit'in gücenmemesi, hoşgörüsü bir yana gülüp kahkaha atması üzerine espriyi çizeceğimi söylemiştim. Daha da güldü.

Ertesi gün karikatürden çıkarılan hayret edilecek, tamamen uydurma iddialara şaştım kaldım.
İşte tartışma konusu olan o karikatür: