Abone Ol

Habertürk TV'de Rezalet: Erkeklerimiz Ukraynalı Kadınları Bekliyor

Habertürk TV'de canlı yayına bağlanan Prof. Dr. Hasan Köni'nin savaştan kaçan Ukraynalı kadınları kastederek yaptığı yorum dikkat çekti.

Habertürk TV'de Rezalet: Erkeklerimiz Ukraynalı Kadınları Bekliyor

Dünyanın gündeminde Ukrayna-Rusya savaşı var. Türk televizyonlarında da savaşın ilk gününden itibaren bu konu ele alınıyor.

Habertürk'te Hülya Hökenek de savaş özel yayınında konuklarıyla devam eden savaşın farklı yönlerini değerlendiriyor. Hökenek'in konuklarından biri de Prof. Dr. Hasan Köni oldu.

Hökenek, konuğuna savaşla birlikte 1 buçuk milyona ulaşan Ukraynalı mülteci sayısını ve bu sayının nerelere varacağını sordu. Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Köni ise konuk olduğu Habertürk TV canlı yayınında savaştan kaçan Ukraynalı kadınları kastederek skandal bir ifade kullandı.

Sunucu Hülya Hökenek’e savaşı değerlendiren Köni, “Tabii daha da artacak. Bizim erkekler Ukraynalıların gelmesini bekliyor. Ama maalesef Avrupa’ya gidiyorlar” dedi. Köni, “Tabii başka konu, edebiyat olarak söylüyorum” şeklinde devam ederek sözlerini toparlamaya çalıştı.

Köni'nin yorumu...

ÇETİNER ÇETİN DE TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Habertürk TV’nin dış politika ve güvenlik politikaları yayın koordinatörü Çetiner Çetin de Rusya’nın Ukrayna’ya saldırdığı ilk günlerde “Ukrayna'da bir ulus kimliği oluşmadığı için büyük sorunlarla karşı karşıya insanlar. Örneğin, insanlar ülkelerini terk ediyorlar. Kadınlar ülkeyi terk ediyor. Türkiye'de hiçbir kadın kocasını bırakıp kaçmaz” ifadelerini kullanmıştı.