Abone Ol

Habertürk Hamas'ın 7 Ekim saldırısına terörist eylem diyen muhabirini trollere kurban verdi

Habertürk Dış Haberler Editörü Saime Toktaş, İsrail-Filistin çatışmasını aktarırken "7 Ekim'de yaşanan, terörist bir eylemdi" ifadelerini kullandı. Bunun üzerine sosyal medya üzerinden tepki alan kanal, Toktaş'ı sahadan çekme kararı aldı. Kanal yönetimi bağımsız yayıncılıktan ne kadar uzak olduğunu ve Saray medyasının bir parçası olmaktan geri kalmadığını bir kez daha göstermiş oldu. Trollerin linç kampanyasına muhabirini feda eden Habertürk TV'ye çıkan uzmanlar Hamas'ın eylemine terör diyor.

Habertürk Hamas'ın 7 Ekim saldırısına terörist eylem diyen muhabirini trollere kurban verdi

Sosyal medyada hedef gösterilen Saime Toktaş'ı sahadan çekme kararı alan Habertürk TV genel yayın yönetmeni Mehmet Yeşilkaya şu açıklamayı yaptı:

“Habertürk olarak İsrail’in Gazze’ye saldırılarında tavrımız ve editöryal politikamız çok nettir. Gazze’ye yönelik insanlık dışı katliamları sürecin ilk günlerinden itibaren kamuoyuna aktarırken kullandığımız dil konusunda da büyük bir hassasiyet gösterdik. Göstermeye de devam edeceğiz. Bu bağlamda muhabirimizin sarf ettiği cümleleri kabul edilemez buluyor ve kendisini derhal sahadan çekiyoruz.”

WhatsApp mesajlarıyla idare edilen kontrollü medya kraldan çok kralcı adımlar atıyor. Habertürk yönetiminin korku ve panikle muhabirini cezalandırması yandaş medyanın yeni bir ayıbı olarak yorumlandı.

Kanalın yine Saraya yakın ismi Mehmet Akif Ersoy'un da durumdan vazife çıkarıp kendi savaş muhabirine yönelik linç kampanyasına katılması ise dikkat çekti. Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısını Habertürk ekranlarına çıkan bir çok uzman da ısrarla terör eylemi olarak değerlendiriyor.