Abone Ol

Güven Kıraç ve Emre Karayel borç batağında!

Güven Kıraç ve Emre Karayel İspanyol yazar Jordi Galceran'ın yazdığı 'Kredi' adlı oyunla bu akşam itibariyle sahnede.

Güven Kıraç ve Emre Karayel borç batağında!

Başarılı sinema oyuncusu Güven Kıraç uzun süre ara verdiği tiyatro sahnesine, TV dizileri ve sinema filmlerinin yanı sıra tiyatro mesaisine de devam eden oyuncu Emre Karayel ile dönüş yapıyor. İki başarılı oyuncu, bu akşam (5 Ocak Salı) prömiyer yapacak 'Kredi' adlı oyun ile Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nin sahnesinde olacak. Ankara Sanat Tiyatrosu ve AYSA Prodüksiyon’un birlikte sahneye koyduğu oyun, toplumsal borç batağına odaklanan, dinamik olaylarla bezeli bir komedi...
İspanyol oyun yazarı Jordi Galceran’in kaleme aldığı, Türkçe çevirisini Deniz Yıldız’ın yaptığı 'Kredi'nin yönetmen koltuğunda İskender Altın oturuyor.

EKONOMİK KRİZDEN DOĞAN OYUN
İspanya’da ekonomik kriz ilk sinyallerini vermeye başladığında Jordi Galceran tarafından kaleme alınan oyun; bankaların kredileri kimlere verdiğini, verilen bu kredilerin yarattığı borçlanmanın, bireyden başlayarak aileyi ve toplumu saran bir tefecilik problemine dönüşüp dönüşmediğini sorguluyor. Oyun; kredi almak için gereken teminatın ne olduğu, teminat için sadece bir 'söz'ün yeterli olup olmadığı gibi sorulara da yanıt arıyor. İspanyol yazarın, insanın rekabet uğruna yapabileceklerini iş dünyası üzerinden anlattığı ve ekonomik düzenin farklı bir yüzünü anlattığı bir başka oyun olan 'Metot' da Semaver Kumpanya tarafından sahnelenmeye devam ediyor.