Abone Ol

Gürsel Tekin’in imza atmadı dediği Davutoğlu kanadından flaş yanıt: Kendisi attı mı?

Medyafaresi.com Özel Haber - Kurucusu olduğu AKP’den istifa eden ve yeni partisinin resmi kuruluşunu ilan etmeye hazırlanan Ahmet Davutoğlu, Erdoğan ile yaşadığı ‘Şehir Üniversitesi’ tartışmasının ardından siyasilerin mal varlığının araştırılması teklifini gündeme taşıdı.

Tekin’in imza atmadı dediği Davutoğlu kanadından flaş yanıt

CHP’li Gürsel Tekin, Davutoğlu’nun 14 Mart 2017 tarihinde verdikleri Siyasi Etik Teklifini imzalamadığını söyledi.

Davutoğlu ekibinden Selçuk Özdağ, “AK Partinin gönderdiği kanun teklifleri Gürsel Tekin ya da diğer CHP’li vekiller imza atmış mı? Bizim Meclis’e gönderdiğimiz kanun tekliflerinin bir tanesinde Gürsel Tekin’in imzası var mıymış” diyor.

Hülya Karabağlı - Medyafaresi.com Özel Haber

Davutoğlu ekibinden üç dönem Manisa Milletvekilliği yapan Selçuk Özdağ,  CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in, 14 Mart 2017 tarihinde verdikleri Siyasi Etik Teklifini imzalamadığına ilişkin açıklamalarına Meclis’in işleyişine işaret ederek yanıt verdi.

Her partinin kendi kanun teklifini Meclis’e sunduğunu,diğer partilerin tekliflerini imzalaması gibi bir teamül olmadığına dikkat çeken Özdağ, “Şimdi düğün değil bayram değil eniştem niye öptü gibi bir şey bu. AK Partinin gönderdiği kanun teklifleri Gürsel Tekin ya da diğer CHP’li vekiller imza atmış mı? Bizim Meclis’e gönderdiğimiz kanun tekliflerinin bir tanesinde Gürsel Tekin’in imzası var mıymış” diye sordu.

Özdağ’ın, CHP’li Tekin’in iddialarına verdiği yanıt şöyle:

“Ben niye imza atayım CHP’nin teklifine, Tekin bizim tekliflerden birine imza atmış mı”?

Siyasi partiler kanun teklifleri hazırlarlar kendileri imzaya açarlar ve Meclis’e verirler. Demek ki, CHP teklifini Ak Partili milletvekillerine de göndermişler. Ak Parti’nin bu yönde teklifi vardı, komisyonu kadar geldi, ancak Erdoğan daha sonra geri çektirmiş. Daha sonra da gelmedi bir daha.

Sayın Davutoğlu arkadaşlarına bir talimat verdi, Şeffaflık Yasası, Siyasi Etik Yasası,  İmar değişikliği Yasasında ön aldı kendisi.Bütün kanun tekliflerinde grup başkanı olarak başbakan talimat verir, gurup başkanvekilleri de bunu imzaya açar. Başbakan daha sonra gelir oy kullanır.

AKP’nin geri çekilen teklifinden sonra  CHP bir atraksiyon yapmış öyle görünüyor  ben hatırlamıyorum. Teklifini milletvekillerine göndermiş, böyle bir teamül yok.  Ayrıca, Sayın Davutoğlu,  2016 yılının mayıs ayında Başbakanlığı bıraktı, 5 Haziran da görevi tamamen bıraktı. Gürsel Tekin’in Davutoğlu imzalamadı iddiası Meclis teamüllerine de aykırı, grupların izni olmadan partiler karar almaz. Gürsel Tekin, Meclis’in teamüllerini en iyi bilen isimlerden biri. Şimdi düğün değil bayram değil eniştem niye öptü gibi bir şey bu.

“ Gürsel Tekin’in reklama ihtiyacı yok, şık bulmadım”

AK Partinin gönderdiği kanun tekliflerine Gürsel Tekin ya da diğer CHP’li vekiller imza atmış mı? Bizim Meclis’e gönderdiğimiz kanun tekliflerinin bir tanesinde Gürsel Tekin’in imzası var mıymış? Bunlar uygun şeyler değil. Her parti kanun tekliflerini kendisi verir. Teklif, Genel Kurula gelir oylama yapılır.

Biz bu kadar önemli bir şey de oy kullanmazsak o zaman tamam. Ama imzaya gönderiyorum imzaladınız demek bizim onu kabul etmediğimiz anlamına gelmez. O nedenle ben Tekin’in bu sözlerini şık bulmadım. Reklama da ihtiyacı yok, tanınan bir siyasetçi. Kendisini takdir ederiz ancak Kanun verme tekniğini en işi bilen isimlerden bir tanesi. Ayrıca, kendi kanun tekliflerimizin hepsinde başbakanın imzası olacak diye bir şey yok ki?

Hülya Karabağlı - Medyafaresi.com Özel Haber