Abone Ol

Gürsel Tekin: Doğruysa büyük bir felakettir

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret ettiğine ilişkin iddialar üzerine "Umarım ki doğru değildir. Bu doğruysa büyük bir felakettir" dedi.

Gürsel Tekin: Doğruysa büyük bir felakettir

Bir gazetecinin bu iddialara yönelik sorusu üzerine konuşan Tekin, “Böylesi kritik bir süreçte devletin önemli kurumlarının önemli şahsiyetlerinin bir baskı için, hatta bir rivayete göre siyasal dönemlerimizde vebalar yaratılır.

Geçmiş dönemlerde komşu komşuyu şikayet ederken komünist derlerdi. Şimdi çağımızın yeni vebası FETÖ…

FETÖ’de basından dolayı bir tehdit için mi gidildi? Çocuğunuz ‘Bylock’çu diye söylentiler var. Umut ederim ki bu dedikodudur, gerçek değildir” ifadelerini kullandı.

Partisinin Beyoğlu’ndaki İstanbul İl Başkanlığı’nda  basın toplantısı düzenleyen CHP Milletvekili Tekin, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Tekin, çeyrek asırdır İstanbul’u İstanbul’u yöneten bir siyasi anlayışın neticesinde İstanbul’da çok büyük sorunların biriktiğini söyledi.

1999’daki depremin ardından İstanbul’daki kamu arazilerinin deprem dönüşüm yerleri olarak ayarlandığını anımsatan Tekin, buraların rançtılara peşkeş çekildiği iddiasında bulundu.

(Sözcü)