Abone Ol

Günün en acı fotoğrafı! Minik bedeni kıyıya vurdu

Muğla’nın Bodrum ilçesinden Yunanistan’ın Kos adasına kaçmak isterken teknenin batması sonucu kaybolan 4 yaşındaki Suriyeli Sena bebeğin cansız bedeni balıkçılar tarafından kayalıkların arasında bulundu.

Günün en acı fotoğrafı! Minik bedeni kıyıya vurdu

 Yürek burkan Aylan Kurdi karikatürleri

Aylan Kurdi ve ailesinin öyküsü

Geçtiğimiz hafta Muğla’nın Bodrum ilçesinden Yunanistan’ın Kos adasına kaçmak isteyen göçmenlerin bindiği teknenin batması sonucu 15 kişi kaybolmuş, 5 kişi ise sağ olarak kurtulmuştu. Kaybolan 15 kişiden 8 kişinin cesedi 1 hafta içerisinde Bodrum’daki farklı koylara vurmuştu. Bugün öğlen saatlerinde ise 4 yaşındaki Suriyeli Sena bebeğin cansız bedeni kayalıkların arasında bulundu. Sena bebeği bulan balıkçılar, Sahil Güvenlik ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, Sena bebeğin cansız bedenini kayalıkların arasından alarak Turgutreis Sahil Güvenlik Komutanlığı'na götürdü. Daha sonra morga götürülen küçük kızın cenazesi, işlemlerin tamamlanmasının ardından Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

“KORKTUĞUM ŞEY BAŞIMA GELDİ”
Sena bebeğin cansız bedenini bulan amatör balıkçı Göray Karadut, “Bizden çok uzak sandığımız savaşların acı yüzüyle evimizde, köyümüzde, şehrimizde karşılaşır olduk. Savaştan kaçıp Paris'te bir kafede oturduğumuzda, pazar günü deniz kıyısında yürüyüş yaptığımızda ölümle karşı karşıya da olabiliyoruz, ölü de görebiliyoruz. Yıllardır bu kıyılarda dalıyorum. Son dönemlerde kıyılar ve deniz dibinde hep mültecilerin kıyafetleri, patlak botlar görüyoruz. İster istemez kaygıyla bakıyorsun içinde insan var mı diye. Korktuğum şey bugün başıma geldi maalesef” dedi.

Kayalıklar arasında kıyafetleri üzerinde bulunan Sena bebeğin tek ayakkabısının olmadığı gözlendi. Aylan bebeği hatırlatan Suriyeli Sena’nın son kareleri ise yürekleri dağladı.
Sena bebek ile beraber 9 Suriyeli'nin cesedine ulaşan ekipler, 6 Suriyeli'nin halen kayıp olduğunu açıkladı. Sahil Güvenlik ekiplerinin kayıp olan 6 kaçak göçmeni aramaya devam ettiği öğrenildi.

İHA