Abone Ol

Güney Kore’de Türk fenomenin sonu!

Dillerini Koreliler kadar iyi konuşan, bu ülkeden bir kadınla evlenerek G.Kore’nin sevgilisi haline gelen Türk TV yıldızı Enes Kaya, başka kadınlarla kırmızı noktalı internet sohbetleri ortaya çıkınca ‘istenmeyen adam’ oldu

Güney Kore’de Türk fenomenin sonu!

Enes Kaya, bundan 12 yıl önce henüz 18 yaşında bir öğrenciyken babasının ‘Oradaeğitim sistemi çok iyi. Üniversiteyi Güney Kore’de okumalısın’ tavsiyesi üzerine Seul’e gitti. Burada üniversite eğitimine başladığı sıradaTrabzonspor ve Milli Takım eski teknik direktörü Şenol Güneş, Kore’nin FC Seoul takımını çalıştırmak için bu ülkeye gelmişti.

Kendisiyle tanıştı ve çok iyi konuştuğu Kore dili sayesinde Güneş’in tercümanlığını yapmaya başladı. Dikkat çeken görüntüsü ve harika telaffuzu sayesinde basın toplantılarında en az Güneş kadar ilgi çekti. Saç stillerini Koreliler gibi kestiren bu genç, TV yapımcılarının da dikkatini çekti ve televizyon programlarına çıkarak Türkiye’yi anlatmaya başladı. Kore Savaşı’ndan bu yana gelen Türkiye-G.Kore dostluğu sayesinde kısa sürede tüm Koreliler’in sevgilisi haline geldi. 2011 yılında bu ülkeden Miyun Jang isimli bir genç kızla hayatını birleştirme kararı aldı. Koreli kız, Enes için dinini değiştirdi ve Yalova’ya gelip burada müftülükte Müslüman olarak Hatice Sena ismini aldı. Çiftin bir de erkek çocuğu oldu.

Ses kaydını profesöre incelettiler

Kayıtların internette yayınlanmasının ardından Enes’in kadınlardan birinin telesekreterine bıraktığı sesli mesaj da yayınlandı. Olay G.Kore’de o kadar ilgi çekiyordu ki TV kanalları bu ses kaydını Seul’deki Soong Il Üniversitesi’nde görevli ses uzmanı Prof Bae Myung Jin’e inceletti. Jin, ‘Sesin tınısı ve dalgaların benzerliği bu sesin sahibinin Enes Kaya olduğunu gösteriyor’ diye yorum yaptı.

#StayStrongEnes

Enes’in ‘Bana şaplak atmanı istiyorum’ şeklinde ifadeler kullandığı iddia edilen diyaloglar ‘kibar ve muhafazakar Türk’ imajını yerle bir etti. Diğer bir kadın ise Enes’in kendisini İtalyan vatandaşı Nick olarak tanıttığını, muhtemelen karısı hamileyken kendisiyle internette flört ettiğini ileri sürdü. Önce sessiz kalmayı tercih eden ve Türkiye’ye kaçtığı iddia edilen Enes Kaya Kore medyasına bir röportaj vererek kayıtları doğruladı, ancak bunların evlenmeden önce yaşandığını söyledi. Suçlamalar nedeniyle izlenme rekoru kıran TV programı iptal oldu. Sponsorluk anlaşmaları da iptal edildi. Türk hayranları ise twitter’da Enes için #StayStrongEnesKaya (Güçlü kal Enes Kaya) başlığıyla destek mesajları yayınladı.

‘Eşimle konuştum’

ENES eşinin olaylara nasıl tepki verdiğinin sorulması üzerine şu açıklamayı yaptı: Hiç ünlü olmasa mıydım diye düşünmedim değil. Kore’yi seven Türkiye’nin kültürünü Kore’ye, Türkiye’yi seven Kore’nin kültürünü Türkiye’ye tanıttım diye düşünüyorum. Şimdi özellikle en çok Türkler durumu yanlış anladı. Türkle evli olan Koreli bayanlara aileleri, ‘Kocana sahip çık’ gibi uyarılarda bulundular. Onlara karşı da üzgünüm. Olaylar büyüyünce eşimle her şeyi konuşmaya karar verdim. Eşim şu an korkusundan ne televizyona ne de internete bakıyor. ‘Bu durumdan üzgünüm lütfen bana bir şans daha ver ve yanımda dur. Bundan sonra ömür boyu yanında olup, seni koruyacağım’ dedim. Ama bana ‘Şu an sen benden daha zor durumdasın’ diye yanıt verdi.