Abone Ol

Güneşin Kızları mı Paramparça mı?

Pazartesi akşamı Güneşin Kızları yeni yerinde yola devam ederken aynı saatte (20.00) Paramparça’nın yeni sezonu da başlıyor. Güçler dengesine bir göz atalım mı?

Güneşin Kızları mı Paramparça mı?

ANNELER

Güneşin Kızları mı Paramparça mı? - Resim: 1

Güneş'in Kızlarında Güneş ve Rana iyi anneler ama Sevilay ‘bütün anneler melektir’ klişesini yerle bir ediyor. Paramparça'daki annelerin ikisi de kendi çaplarında ellerinden geleni yapıyor.

BABALAR

Güneşin Kızları mı Paramparça mı? - Resim: 2

Güneşin Kızları'ndaki Haluk, onun babası ve Güneş’in babası... Hepsi birbirinden beter. Paramparça'daki Cihan ise mükemmel bir baba. Rahmi ve Özkan ise iskelebabaları.

GENÇLER

Güneşin Kızları mı Paramparça mı? - Resim: 3

Güneşin Kızları'nda o kadar çok ki... Ali, Selin, Nazlı, Savaş kare ası dışında Tuğçe, Can, Emre, Peri, Melisa, Mert... Paramparça'da ise Hazal, Cansu, Ozan. Olay iki esas kız Hazal ve Cansu arasında geçmekte.

KÖTÜLER

Güneşin Kızları mı Paramparça mı? - Resim: 4

Güneşin Kızları'nda hemen Tuğçe diyeceğiz ama Haluk’un, Rana’nın, Zafer’in, İnci’nin, Sevilay’ın, Melisa’nın ve hatta Selin’in kötülükleri yanında esamisi okunmaz onun. Üstelik bu kötüler karikatürize değil, gerçek hayatta burun buruna kalabileceğimiz cinsten hepsi. Paramparça'da ise avukat Candan, eski koca Özkan, onun Almanya’dan gelen sevgilisi Nuray, Rahmi, Keriman’ın Osman’ı, Alper, hatta Dilara. Keriman’ı listeye almıyoruz çünkü o saftolozluğuyla her zaman verdiği zarardan çok daha fazlasını görecek.

AŞK

Güneşin Kızları mı Paramparça mı? - Resim: 5

Güneşin Kızları'nda gençler arasında. Buram, buram... Bütün genç kızları şair eden cinsten. AlSel ile SavNaz çiftlerine ek olarak Haluk ve Güneş ilişkisi de merak konusu. Paramparça'da ise yetişkinler arasında. Seviyeli. Gülseren, Cihan, Dilara üçgenine Barış Falay karakteri Haluk’un ekleneceğini umuyoruz.

SEKS

Güneşin Kızları mı Paramparça mı? - Resim: 6

Güneşin Kızları'nda yok. Ama Ali ile Selin öpüşmeleri olsun, çıplak Savaş olsun, erotizm dozu yüksek... Paramparça'da ise hiç yok.

REFAH

Güneşin Kızları mı Paramparça mı? - Resim: 7

Güneşin Kızları'nda aslında herkes beyaz yakalı gibi görünüyor ama Güneş’in geçmişine indikçe yoksullukla daha sık karşılaşacağız belli ki. Paramparça'nın ana arterlerinden biri, ekonomik çatışma. Zengin ile yoksul mücadelesi.

REYTİNGLER

Güneşin Kızları mı Paramparça mı? - Resim: 8

Güneşin Kızları ilk bölümden itibaren istikrarlı bir şekilde reytingleri yükseldi. Sosyal medyayı çok iyi kullanma ve yükselişte olma avantajıyla devam edecek sezona. Paramparça ise geçen sezonun en başarılı dizisiydi, pazartesi akşamları birinciliği kaptırmadı. Yeni sezona o avansla ve yeni bir yönetmenle başlayacak.

(Hürriyet)