Abone Ol

Güneş gazetesinin anket haberi İbrahim Uslu tarafından yalanlandı

ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu, Güneş gazetesinde yer alan ANAR'ın son anketine göre "Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 55" haberini sosyal medya üzerinden yalanladı.

Güneş gazetesinin anket haberi İbrahim Uslu tarafından yalanlandı

Anket şirketleri ve gazeteler 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerine yönelik anket sonuçları yayınlanmaya devam ediyor. Hükümete yakın Güneş gazetesinin anket haberine, AKP’ye yakınlığıyla bilinen araştırma şirketi ANAR’dan yalanlama geldi.

CUMHUR İTTİFAKI’NIN OY ORANIN YÜZDE 55″ ŞEKLİNDE HABER YAPMIŞLARDI

Güneş gazetesinin seçimlerle ilgili hazırladığı anket haberinde, “Cumhur İttifakı'nın oy oranını yüzde 55 olarak açıklayan İbrahim Uslu, cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda Erdoğan'ın zaferiyle sonuçlanacağını söyledi. AK Parti ile MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın oy oranının yüzde 55 seviyesinde olduğunu belirten İbrahim Uslu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerde de Recep Tayyip Erdoğan'ın önde olduğunu açıkladı. Uslu, ‘seçimler ilk turda bitecek gibi görünüyor' diyerek sözlerini noktaladı” ifadelerine yer verilmişti.

BU ANKET ESKİ

ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu, söz konusu haberin gerçeği yansıtmadığını söyledi.Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Uslu, “Bu rakamlar erken seçim kararı öncesine aittir. Haberi yazan arkadaş yanlış anlamış. Adaylar ve ittifakların belli olmasından sonra başladığımız çalışma henüz tamamlanmadı. Bitince paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

İşte o açıklama

Güneş gazetesinin anket haberi İbrahim Uslu tarafından yalanlandı - Resim: 1

(Sözcü)