Abone Ol

Güneri Civaoğlu ile ilişkiniz var mı? Nazlı Ilıcak'a şok soru!

Sabah yazarı, Ergenekon soruşturması kapsamında arama yapılan Odatv'de ele geçirilen notlarla ilgili olarak Savcı Zekeriya Öz'e ifade verdi.

Güneri Civaoğlu ile ilişkiniz var mı? Nazlı Ilıcak'a şok soru!

Ilıcak, şikayetçi olduğunu belirtirken, iddialarla ilgili Güneri Civaoğlunu'nda ifadeye çağrılabileceğini belirtti.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Ilıcak, yaklaşık 3.5 saat boyunca Savcı Zekeriya Öz'e "müşteki" sıfatıyla ifade verdi. İfadesinin ardından adliyeden ayrılan Ilıcak, basın mensuplarına açıklama yaptı. Ilıcak, ifadesi sırasında Odatv'de ele geçirilen bazı notlarla, Soner Yalçın'ın ajandasında kendisiyle ilgili yer alan bazı iddiaların sorulduğunu belirtti. Ilıcak, sorulardan bazılarının özel hayatıyla ilgili olduğunu ifade ederek, "Asıl önemlisi Güneri Civaoğlu ile bir ilişkim olup olmadığı soruldu. Bunun notu tutulmuş" dedi.

Civaoğlu ve eşiyle arkadaş olduğunu belirten Ilıcak, "Bundan dolayı şikayetçi oluyorum. Şikayetçi olmadığım sürece bu iftira dilden dile dolaşabilir" diye konuştu. Çirkin iftiraların Soner Yalçın'ın ajandasında yer almasına bir anlam veremediğini anlatan Ilıcak, "Güneri Civaoğlunu da bu iddiayla ilgili çağıracaklardır diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Nazlı Ilıcak, Savcı Öz ile yaptıkları görüşmede Ergenekon soruşturması kapsamında gazetecilerin gözaltına alınmasıyla ilgili konuşmadıklarını vurgulayarak, "Benim düşüncelerim gazete sütunlarında yer alıyor. Ben daha ziyade gazetecilerle alakalı değil Ergenekon ve Balyoz davaları gibi yani genel bir dosyayı ağzından dinleyebildim. Gazetecilere yönelik bir şey konuşma yapmadık" dedi.

"Bir gazeteci için bu işin merkezinde ve savcı ile bir arada olup konuşabilmek bir şans" diyen Ilıcak, "Ergenekon ve Balyoz dosyalarını yakından takip ediyorum. Aklıma takılan sorular olabilir. Öyle bir sohbet oldu. İfademi verdim" diye konuştu.

Ilıcak, Soner Yalçın'ın mağdur olduğunu ancak kendisiyle ilgili iftira mahiyetindeki bilgileri ajansında not aldığını, Odatv'nin de kendisi aleyhinde yayın yaptığını söyledi. "Şikayetçi olmamdan sonra bana yönelik saldırılar olabilir" diyen Ilıcak, "Ben şikayetçi olmasam bir şeyler varmışta gizliyormuşum gibi olacak. Kendimden emin olduğum için şikayetçi oldum. Zaten daha önce de kitabında yer alan benimle ilgili iddialar var. O kitabında çıktı. Ben defalarda bunu yalanladım" dedi.

İfadelerinin ayrıntılarının sorulması üzerine de Ilıcak, "Kemal ile ilgili bir soru var. Kemal gemi alacakmış, birisine ortaklık teklif etmiş. Ben bilmiyorum" diye konuştu. Ilıcak son olarak, ipe sapa gelmez, ne işe yarayacağı belli olmayan şeylerin not olarak tutulmasının anlamını kavrayamadığını söyledi. İHA