Abone Ol

Gül'ün koruması Fehmi Şahin Iğdır'da şehit oldu

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresi boyunca yakın koruma ekibinde yer alan Fehmi Şahin Iğdır'daki hain saldırıda şehit oldu.

Gül'ün koruması Fehmi Şahin Iğdır'da şehit oldu

Şahin geçtiğimiz yıl Gül'ün görevini devretmesinin ardından şark hizmetini yerine getirmek için Iğdır'a gitmişti. Gül'ün yakın koruma ekibinde yer alan Şahin çevresinde sevilen ve sayılan bir polisti. Dışişleri Bakanlığı döneminden beri Abdullah Gül'ün yakın koruma ekibinde yer alan Şahin daha önce de Kemal Derviş ve Bülent Ecevit'in koruma ekibinde görev yapmıştı. Önceki görevlerinden dolayı yerine getiremediği zorunlu şark hizmeti için geçtiğimiz yıl Iğdır'a giden Şahin'in 12 yaşında bir oğlu olduğu öğrenildi.

Gül'ün koruması Fehmi Şahin Iğdır'da şehit oldu - Resim: 1

GÜL: FEHMİ ŞAHİN UZUN YILLAR, KORUMA EKİBİMDE ÇOK YAKINIMDA ÇALIŞTI

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Uzun yıllar koruma ekibimde çok yakınımda çalıştı" diyerek Iğdır'da şehit düşen yakın koruması Fehmi Şahin'in fotoğrafını paylaştı.

Twitter üzerinden başsağlığı mesajı yayınlayan Gül, "Her gün yeni bir acıyla yüreğimiz yanıyor. Bugün de Iğdır'daki hain terör saldırısında şehit düşen polislerimiz içimizi dağladı. Şehit düşen evlatlarımızdan Fehmi Şahin uzun yıllar, koruma ekibimde çok yakınımda çalıştı. Fehmi'yi ve silah arkadaşlarını teröre kurban vermiş olmamızdan dolayı büyük bir üzüntü içerisindeyim. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine, Emniyet Teşkilatımıza ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

SON OLARAK KONUŞTUĞU EŞİNE "SERVİS BEKLİYORUM" DEMİŞ

Iğdır'da PKK’lı teröristlerin bombalı saldırısı sonucu şehit düşen polis memuru Fehmi Şahin’in eşi Çiğdem Şahin ile sabah saatlerinde en son telefon görüşmesinde, "Servis bekliyorum” dediği belirtildi. 11'incvi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de görev süresince yakın koruma memurlarından biri olan Fehmi Şahin’in Ankara’nın Mamak İlçesi’ndeki evine ateş düştü. Polis yetkilileri şehit polis memuru Şahin'in diş doktoru eşinin görev yaptığı kliniğe giderek Çiğdem Şahin'e "Eşinize ulaşamıyoruz, telefonunu açmıyor. Evinize gidelim, oradan aramaya devam edelim" dedi. Görevliler, Çiğdem Şahin’i evine getirdikten sonra acı haberi verdi. Oğlu 10 yaşındaki Yağız Şahin ise, öğrenim gördüğü okulun Sinop’taki basketbol turnuvasındayken görevlendirilen polisler tarafından babasının şehit düştüğü haberi verilmeden Ankara’ya götürüldü.

Şehit eşi Çiğdem Şahin, eşini sabah saatlerinde telefonla aradığını ve eşinin telefonda "Şu anda servis bekliyorum” diye konuştuğunu söyledi. Şahin’in aynı diş kliniğinde görev yaptığı arkadaşları, "Çiğdem hanımın canı çok sıkkındı. ‘İyi değilim’ diye, bir diş ameliyatına girmesi gerekmesine rağmen başka bir doktor arkadaşından ameliyata girmesini rica etti” diye konuştu.

Şehit Şahin’in evinin önüne Mamak Belediyesi tarafından taziye çadırı kurulurken, görev yaptığı polis arkadaşları da acılı haberi aldıktan sonra evine geldi. Bir ambulansta hazır halde bekletiliyor.

Özgür ALTUNCU / İstanbul DHA