Abone Ol

Gülseren Budayıcıoğlu'ndan Berfin Özek Hakkında Çarpıcı Açıklama

Psikiyatr Gülseren Budayıcıoğlu, Berfin Özek'in yüzünü asitle yakan eski sevgilisi ile evlenmesini yorumladı.

Gülseren Budayıcıoğlu'ndan Berfin Özek Hakkında Çarpıcı Açıklama

21 yaşındaki Berfin Özek’in iki sene önce asit atarak yüzünü tanınmaz hale getiren eski erkek arkadaşı Casim Ozan Çeltik ile evlenmesi büyük şaşkınlık yarattı.

Hürriyet’ten Ece Çelik’e konuşan Psikiyatr Gülseren Budayıcıoğlu ise Berfin’in içine girdiği psikolojiyi, neden bu evliliği yapmış olabileceğine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Budayıcıoğlu, "Berfin olayı ilk yaşadığında çok öfkeli. Ancak 2 yıl içerisinde bu öfke dozunun yavaş yavaş indiğini ve hayatın acı gerçekleriyle yüzleştiğini görüyoruz. Sanırım ona bu şiddeti gösteren Ozan’ın ailesi devreye girdi. Kıza sevgi ve şefkat gösterdiler, güven verdiler. Neden, çünkü onlar da Ozan’ı cezaevinden kurtarma peşinde. Tamamen çaresizlik sebebiyle Berfin bu çocuğa teslim oldu ve evlilik kararı aldı diye düşünüyorum. Bir çaresizlik hissi sonucu bu çocukla evleneyim, hiç olmazsa benim de bir evim çocuğum, beni koruyup kollayan birileri olsun diye düşünmüş olabilir. Fakat bunun çok önemli psikolojik altyapıları var." dedi.

Budayıcıoğlu, "Berfin böyle bir adamla evlendiği için asla doğru yaptı demiyorum. Ama bir psikiyatrist olarak onu anlıyorum. Şarkıcı Bergen’in hikâyesini hepimiz biliyoruz. Bu adam ilk öfke anında yine Berfin’e şiddet uygulayacak, belki dövecek belki daha ağır şeyler yapacak. Çünkü adamın kumaşı bu." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Hatay’ın İskenderun ilçesinde birlikte olduğu erkeğin asitli saldırısına uğrayan Berfin Özek, Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Özek, yaşanan asitli saldırıdan 4 ay sonra verdiği röportajda “Benim çektiğim acıyı o da çeksin istiyorum. Bana cehennem ateşini yaşattı” demişti. Ancak daha sonra şikâyetini geri alınca Çeltik son duruşmada tahliye edilmişti.