Abone Ol

Gülriz Sururi'nin o sözlerine tepki yağdı!

MEDYAFARESİ ÖZEL- Ünlü tiyatrocu Gülriz Sururi'nin bir röportajdaki açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. Peki Sururi ne demişti?

Gülriz Sururi'nin o sözlerine tepki yağdı!

Serdar CEŞEN / Medyafaresi.com

Bir döneme damgasını vurmuş, Türk tiyatrosuna eşi Engin Cezzar'la birlikte büyük katkılar sağlamış bir isim Gülriz Sururi.

Aktif olarak tiyatrodan hayatından çekilmese de şimdilerde daha çok felç geçirmiş eşi Engin Cezzar'la ilgileniyor. Cezzar'la birlikte açtıkları tiyatro okulunda geleceğin tiyatrocularını yetişmekle meşgul. Sururi yazlarını Bodrum Torba'daki yazlığında adeta inzivaya çekilmiş bir şekilde geçirirken ve medyayla eskisi kadar yoğun bağları da azalmışken son demeci ile bir anda gündeme oturdu.

Tayyip Erdoğan'dan eşine, Atatürk'ten tesettürlü kadınların Nişantaşı'da kafelerde oturmasına kadar Türkiye'nin en hassas konularında fikrini belirtti.

Atatürk'ün Nutuk'unun dünyaya inmiş son kitap olduğunu söyledi. Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan bu Cumhuriyetin çocukları değil dedi.

Gülriz Sururi'nin o röportajını okumak için tıklayın..

Peki ünlü tiyatrocunun bu sözleri sosyal medyada nasıl yankılandı? Katılanı var, katılmayanı vardı. İşte sosyal medyada Sururi kritikleri..


Oğuzhan Arslan ‏@OguzhnArs
Gülriz Sururi Atatürk'ü peygamber,Nutuk'uda son kitap ilan etmiş.Yakında (Haşa) Allah ilan ederse şaşmayın. Geçmişte örnekleri bolca mevcut.

1 dk. Fenerli_Polis ‏@fenerli_polis
Gülriz Sururi neye inanırsa inansın. Ben Müslümanım ve kitabım da Kur'andır! leküm diniküm veliyedin "Sizin dininiz size, benim dinim bana!"

2 dk. enes citak ‏@enescitaks
Gülriz Sururi yaşını başını almış, medyadan kopmamak için bu tarz açıklamalarda bulunmuş. Amacına ulaştığını düşünüyorum.

2 dk. bilal okutan ‏@kornduman
Gülriz Sururi çok farklı bir beklentiyle bu sözleri söylemiş olabilir.Nedense bu milletin bekası için hiç öne çıkmamıştır!

3 dk. şirin sağlam ‏@sirin_saglam
Evet benim için de, Peygamberim Atatürk kitabımda Nutuk.. Bazı dürzülerin zoruna gitse de.!! Gülriz Sururi ile aynı duygulardayım..

4 dk. bilal okutan ‏@kornduman
Nutuk bir milletin varolma savaşıdır.Senin gibi yarım aklı olan insanlar ancak kapağından medet bekler Gülriz Sururi!!!

4 dk. Hilâl ‏@hllncgl
Gülriz Sururi gibi piyonlar kafa karıştırmak uzere bir iki cıkarlar pıyasaya.Ulu Önderimiz Ataturktür,Nutuk milli eserimizdir.

4 dk. Ahmet Yusuf Özdemir ‏@ayusufozdemir
Gülriz Sururi'nin yaptığı açıklamaların Borsa'ya nasıl yansıyacağı merak konusu...

4 dk. derin u. ‏@ladystarlight_
gülriz sururi ve benzerlerin ortak özelliği,takılıp kaldıkları geçmişi de hiç bilmemeleri.kibirli ve cahil olmaları da pastanın çileği.

4 dk. M u r a T ‏@murtinap
Türk tiyatrosu denilince parmakla gösterilecek bir isim de tabiki Gülriz Sururi

4 dk. ⚓ HayrullaH ⚓
‏@chyrkyn
gülriz sururi den sonra, gündeme gelme sırası kime geldi diye merak etmiyor değilim, ben tarık akan diyorum 1e5koyuyorum.

5 dk. Ersoy Dede ‏@ersoydede
Gülriz Sururi röportajını yeni okudum. İşte en etkileyici kısmı.. Müjdat Gezen'i geçer, Levent Kırca'yla yarışır

13 dk. Oktay Berber ‏@berberoktay
Gülriz Sururi'nin "göz kararı tuz atın" tavsiyesi yüzünden bir nesil şeker, tansiyon heba olduk

15 dk. İsmət ® ‏@Asparuh1907
Gülriz Sururi -Atatürk ders kitaplarına konu değil direk Ders olmuş önderdir'Bu mallara'hitaben yıkın heykellerimi diyecek kadar mütevazidir

28 dk. KadirAsiяuнсдяѕıℂ⋆ ‏@Kadirbzkrt1903
"Gülriz Sururi" delinin 1ri kuyuyo 1 taş atar 40 akılı çıkartamaz atatürk düşamanı deyyuslara gün doğdu .

37 dk. Patavatsız ‏@patavatsiz
Gülriz Sururi dediğimiz soluk benizli hatunun söyledikleri aslında sırf kendisine ait değil, Kemalistlerin genel düşüncesini yansıtıyor.

43 dk. Eşref Zeki PARLAK ‏@EsrefZekiParlak
Gülriz Sururi diye bir nursuz çıkmış "benim için inen son kitap nutuktur" diyor. Başörtülülere ateş püskürüyor! Eee rehberi karga olanın....

51 dk. izzet cesur ‏@IzzetCesur
Öğretilmiş cehalet: 'AKP'den önce ne Kürt sorunumuz vardı, ne Kıbrıs sorunu ne ekonomi sorunu, ne tesettür Ne.. ' Gülriz Sururi

51 dk. Patavatsız ‏@patavatsiz
Gülriz Sururi yanlış kitaptan çalışıyor hayır işin kötü tarafı öte tarafta büt falanda yok.

53 dk. yok artık!!? ‏@CizgisizPijama_
Gülriz Sururi gibi tiplerin Atatürkçülerin dinsiz imansız olduguna milleti ikna etmek için kasıtlı gündeme getirildiğini düşünüyorum.

1 sa. Fatih Tezcan ‏@fatihtezcan
Kazım Karabekir, Gülriz Sururi'nin 'İnmiş Son Kitap' sandığı Nutuk'taki yalanları, İstiklal Harbimizin Esasları'nda yerin dibine geçirmişti.