Abone Ol

Gülen'den skandal talimat: Erdoğan'ı canlı yakalayın, elleri arkadan...

Darbe girişimi öncesinde Pensilvanya'da yapılan toplantıda Fethullah Gülen'in darbecilere verdiği talimatlara ilişkin iddialar yayınlandı.

Gülen'den skandal talimat: Erdoğan'ı canlı yakalayın, elleri arkadan...

Aydınlık gazetesinin güvenlik kaynaklarına dayandırdığı iddiasına göre, Gülen, Türkiye 'imamı' aracılığı ile verdiği talimatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağ yakalanmasını istedi. Yakalandıktan sonra ellerinin arkadan kelepçelenmesi ve diz çöktürülerek fotoğrafının çekilmesi talimatını veren Gülen'in, Erdoğan'ın bu durumdayken kendisiyle konuşturulmasını ve bu görüntülerin de kaydedilmesi istediği ifade edildi.

SADDAM BENZETMESİ

Gülen'in Erdoğan'la ilgili talimatının CIA'nın 'itibarsızlaştırma' taktiklerini andırdığını kaydeden güvenlik kaynakları, Irak'ta ABD askerlerinin devrik lider Saddam Hüseyin'in yakalanmasını dünyaya duyurdukları fotoğraflara dikkat çekti.

Saddam'ın 'pejmürde, saç sakal birbirine karışmış yeraltında deliklerde sürünen bir fotoğrafının dünya medyasına servis edildiğini' vurgulayan güvenlik kaynakları, Gülen'in de aynı taktiği Erdoğan için uygulamayı planladığı, ancak başaramadığını söyledi.