Abone Ol

FOX Haber Sunucusu Gülbin Tosun'un Sokak Hayvanları İsyanı: Vicdanların Sesi Oldu

Medyafaresi.com özel haber- FOX Haber sunucusu Gülbin Tosun'un sokak hayvanları hakkında bülten sırasında yaptığı konuşma sosyal medyanın gündemine oturdu.

FOX Haber'de Gülbin Tosun'un Sokak Hayvanları İsyanı: Vicdanların Sesi Oldu

Cemre Durmuş / Medyafaresi.com Editörü

FOX Ana Haber sunucusu Gülbin Tosun, Gaziantep'te pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısında ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş olayı ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sahipsiz hayvanlar çıkışını değerlendirdi.

Tosun, "Ağızlık takılmamış, serbest bırakılmış ve insan faktörü yüzünden ülkemizde yasaklı olmuş bir ırkın saldırısının bir anda nasıl sahipsiz hayvanlara döndüğünü anlamak zor. Evet, Türkiye'de sokaklarda sahipsiz hayvan sorunu var. Gelişmiş hiç bir ülkede sahipsiz hayvan göremezsiniz. Bunun sorumlusu şimdiye kadar kısırlaştırma yapmayan ve çoğunu şehir dışına atarak kontrolsüz üreyip çoğalmalarına neden olan belediyeler."

"ACİL BİR KISIRLAŞTIRMA SEFERBERLİĞİ"

Bu sorunun çözümünün yalnızca acil bir kısırlaştırma seferberliği olduğunu vurgulayan Tosun, "Hayvan sahiplenecek kişilerin sonradan sokağa atmalarını engelleyecek etkin bir düzenleme gerekiyor" dedi.

"DİREKT HÜKÜMETE SESLENİYORUM"

Hükümete ve vicdan sahibi insanlara seslenen Tosun "Türkiye'nin 1389 belediyesinin 1200'ünde hayvan bakım evi yok, olanların da durumu içler acısı." dedi. Ülkenin dört bir yanından hayvanlara uygulanan kötü davranışları gördüğünü belirten Tosun "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önerisi belediyelerin barınak işine el atmasıydı. Toplanmaya başlayan bu hayvanların akıbetinin ne olacağı belli değil mi? Sayı veriyoruz. Yeterli barınak yok" diyerek isyan etti

İşte Gülbin Tosun'un gündem olan konuşması...