Abone Ol

Gül Kitabevi'nin yağmalanması kamerada

Kırşehir'de 30 yıldır faaliyet gösteren Gül Kitabevi'nin yağmalanıp ateşe verilmesinin görüntüleri ortaya çıktı. Polis kamerası kayıtlarına göre, saldırganlar kitabevini taşlıyor, yangın çıkarıyor, kitabevi sahiplerinden biri linç edilmeye çalışılıyor.

Gül Kitabevi'nin yağmalanması kamerada

Kırşehir’de geçen 8 Eylül ’de terörü protesto eylemleri sırasında, kentte faaliyet gösteren Gül Kitabevi de yağmalanmış ve ateşe verilmişti. Bu saldırının polis ve güvenlik kamerası kayıtları ortaya çıktı. Radikal' in elde ettiği polis kamerası kayıtlarına göre, kalabalık bir grup slogan atarak kitabevini taşlıyor, kitabevi önündeki çantalardan birini çalıp diğerlerini yakarak içeriye atıyor, yangın çıkarıyor ve kitabevi sahiplerinden birini topluca linç etmeye çalışıyor. Kitabevinin içini gösteren güvenlik kamerası kayıtlarına göre de dükkana giren saldırganlar kitapları, defterleri ve diğer malzemeleri devirip yağmalıyor, içeriye yanık çanta atarak dükkanı ateşe veriyor. Bu sırada, kitabevinin çalışanları kaçışıp üst katlara sığınıyor ve içeriyi simsiyah bir duman kaplıyor..

KIRŞEHİR'DEKİ OLAYLARA 4 TUTUKLAMA

Kırşehir'de teröre tepki yürüyüşü sırasında 4 iş yerinin yakılması, 13 iş yerinin cam ve çerçevelerinin tahrip edilmesi olayına katıldıkları gerekçesiyle 30 kişi gözaltına alınmış, Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden F.S., G.H., Ö.A., M.C. '2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet, mala zarar vermek, halkı kin, nefret ve düşmanlığa tahrik' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Olaylar ilgili olarak 2 kişi de adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, 24 kişinin de tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmıştı

DHA