Abone Ol

Guardian'dan Erdoğan küstahlığı! Anket bile yaptılar

Guardian gazetesi, bugün başlattığı bir anketle "Türkiye'de yaşamanın nasıl olduğunu" sordu. Ancak anketin sürekli Türkiye'yi kötüleyen dili Türk kullanıcılardan tepki çekti.

Guardian'dan Erdoğan küstahlığı! Anket bile yaptılar

İngiliz The Guardian gazetesi, internet sitesinden 'Erdoğan ve ifade özgürlüğü: Şu anda Türkiye'de yaşamak nasıl hissettiriyor' başlıklı bir anket başlattı.

Özellikle Türkiye'deki okurlarına hitap ettiğini iddia eden gazete, Türkiye'deki politik iklimin kendilerini nasıl etkilediğini sorduğu bir anket yayınladı.

ANKET TÜRKİYE'Yİ KÖTÜLEYEREK BAŞLIYOR

Ancak anketin hem açıklamasındaki metin, hem de soruları, çalışmanın aslında Türkiye'de yaşayanların duygularını öğrenmeye yönelik olmadığı izlenimi doğuruyor. Zira daha anketin girişinde "Türkiye'nin bir dönem laik demokrasisiyle Müslüman ülkelere örnek oluşturduğu, ancak şimdi gazeteciler için dünyanın en büyük hapishanesine dönüştüğü" iddia ediliyor ve okuyuculara Türkiye kötülendikten sonra "duyguları" soruluyor.

REFERANDUM SÜRECİ ETKİLENMEK İSTENİYOR

Referandum sürecini etkilemeyi amaçladığı gözlenen gazete, Erdoğan'ın ABD Başkanı Donal Trump, İngiltere Başbakanı Theresa May ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gibi liderlerle ilişkilerini koruduğunu ve 16 Nisan'daki 'başkanlık sistemi' referandumuyla da anayasal güçlerini artırmayı amaçladığını belirtiyor.

Guardian'dan Erdoğan küstahlığı! Anket bile yaptılar - Resim: 1