Abone Ol

Grup seks iddiasıyla ordudan atıldılar!

Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının genç subay ve astsubaylara yaptıkları baskılara yönelik iddialara her gün bir yenisi ekleniyor.

Grup seks iddiasıyla ordudan atıldılar!

Mehmet Çakır ve Erhan Yılmaz, 2012’de “Grup seks yapıyormuşsunuz, alkol alıyormuşsunuz” denilerek ordudan atıldıklarını anlattı. İki arkadaş şimdi ODTÜ’de okuyor.

2007 yılında İzmir Gaziemir’deki Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu’nu kazanan ve 2009 yılında mezun olduktan sonra birlikte ilk görev yerleri olan İzmir Çiğli’deki 2’nci Ana Jet Üssü Komutanlığı’na tayinleri çıkan Mehmet Çakır (28) ve Erhan Yılmaz’ın (27) hayatı 2012’den sonra alt üst oldu. Hava Astsubay Kıdemli Çavuş olan Çakır ve Yılmaz’a, soruşturmada herhangi bir delil gösterilmeden “Çok sayıda kız arkadaşları olduğu, grup seks yaptıkları, alkol aldıkları” gibi suçlamalar yöneltildi.

KADER ORTAKLARI

2’nci Ana Jet Üssü’ndeki soruşturmanın ardından Çakır ve Yılmaz, birçok subay ve astsubayla birlikte ‘ahlaksızlık ve disiplinsizlik’ nedeniyle ordudan atıldılar. Konuyu Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’ne taşıyan ancak reddedilen iki arkadaş, Anayasa Mahkemesi’ne de başvurdu. Ordudan atıldıktan sonra üniversite sınavına giren Mehmet Çakır, ODTÜ Makine Mühendisliği’ni, Erhan Yılmaz ise Türkiye 4’üncüsü olarak ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği’ni kazandı. İki kader arkadaşı, 2012’den bu yana yaşadıklarını Hürriyet’e anlattı:

600 KIZ ARKADAŞIN VAR

“Bunlar 2’nci Ana Jet Üssü’ne yuvalanmış, bizler de yuvanın içine düşmüşüz. 5 yılımız gitti, belki de evleneceğimiz, hayata atılacağımız yaşta sildiler her şeyi. Üsteki genç subay ve astsubaylara yönelik soruşturma başlattılar. Ankara’dan gelen bir subay ve bir astsubay istihbarat görevlisi, ‘Hava Kuvvetleri Komutanı’nın verdiği yetkiyle sizlere bazı sorular soracağız. Yalan söylemeyin’ dedi. 4 saat bir odada beklettikten sonra sorguya aldılar. Sorguda ‘Senin 600 kız arkadaşın var. Grup seks yapıyormuşsun. Özel hayatında uyuşturucu kullanıyorsun’ gibi suçlamalar yönelttiler.”

İMZALAMAZSAN ATTIRIRIM

Yarım saat sonra tekrar içeri girdiğimizde önümüzde bir ifade tutanağı vardı. Bize yönelttikleri suçlamalar yazıyordu. ‘İmzalamıyorum’ dedim. Bir kurmay albay çağırdılar. ‘İmzalayacaksın yoksa seni emre itaatsizlikten süründürürüm, attırırım seni’ dedi. İmzaladık. Soruşturma bitti ve bizi açığa aldılar. 4 ay boyunca atılacağız diye psikolojimiz mahvoldu. Bir gün sabah saatlerinde çağırdılar, ‘Silahını ve kimliği’ ver dediler. 10 yılı tamamlamadığımız için 23 bin TL de borç çıkardılar. Askeri Yüksek İdari Mahkemesi’ne başvurduk ancak reddedildi. Orada da FETÖ’ye bağlı hâkimlerin olduğu ortaya çıktı.”

‘MEĞER KUZU DA ONLARDANMIŞ’

MEHMET Çakır ve Erhan Yılmaz Marmaris’te Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oteline baskın düzenleyip 2 polisi şehit eden ‘suikast timi’nden Çiğli 2’nci Ana Jet Üssü’nün imamı olduğu öne sürülen Astsubay Zekeriya Kuzu ile de yollarının kesiştiklerini anlattı: “O dönem üst astsubayımız olan Zekeriya Kuzu yakalandıktan sonra ifadesinde ‘Bizden olmayanları, bize uymayanları tasfiye ettik’ dedi. Biz o dönem sorguların ardından diğer astsubay arkadaşlarla durumumuzu konuşurken Kuzu yanımıza geldi. ‘Bize çok haksızlık ettiler, ne olacak bizim durumumuz’ dediğimizde ‘Ben komutanlarla konuşuyorum, siz haksızlığa uğradınız evet’ diyordu. Meğer o da örgütün adamıymış. Örgütten olan sözleşmeli astsubaylar muvazzaf oldu.”

hürriyet